Advertorial van DuoProtection

Advertorial Actueel

“De paarden van Piet ogen altijd zo tevreden, dat past bij onze producten”

Aan het woord is eigenaresse Simone van Enck Vlietstra, samen met haar partner Gerrit Jan van Enck eigenaar van het bedrijf “DuoProtection”. De hoofdactiviteit van DuoProtection is het smelten van paardenvet. Dit gebeurt in een kleinschalige smelterij waar het vet ambachtelijk wordt gesmolten. Het gesmolten vet wordt verwerkt tot hoefvet (Duo Hoef) en ledervet (Duo Leder) en als supplement voor honden en katten (Duo Dog/Duo Cat).

Van onze redactie 7 mei 2020

Duo protection paarden vet

In 2013 is DuoProtection ontstaan naar aanleiding van problemen met de hoeven van de eigen paarden van Gerrit Jan en Simone. Door het smelten van paardenvet en dat vervolgens als verzorging voor de hoeven te gebruiken vond er in korte periode een aanzienlijke verbetering plaats. De goede resultaten werden snel opgemerkt door stalgenoten en bevriende paardeneigenaren waardoor de interesse in het product snel toenam. Reden om de sprong te wagen en het product in 2014 op de markt te brengen.

Om de producten te promoten en verkopen, staat DuoProtection o.a. regelmatig op concoursen en andere evenementen, maar gezien de huidige situatie met het Corona virus, staat dat voorlopig stil. Om de unieke productlijn toch onder de aandacht te brengen, zocht het Utrechtse bedrijf een passend gezicht bij hun producten.
Gerrit Jan: “Ik dacht al een poosje na over een topruiter die ik vind passen bij Duo Protection, wiens gezicht ik graag als vertegenwoordiging van ons bedrijf zou zien. In het verleden was ik al fan van Piet Raijmakers sr, zowel door zijn manier van rijden als door zijn voorkomen in de media.

Altijd correct, altijd toegankelijk voor iedereen, echt een uithangbord voor de sport. Inmiddels heeft hij een stapje terug gedaan en houdt hij zich vooral bezig met coaching, maar daarentegen timmert Piet jr. steeds meer aan de weg. Eigenlijk volledig in het spoor van zijn vader, net zo toegankelijk, net zo correct, maar zeker ook zo fanatiek. En, voor mij heel belangrijk, zijn paarden ogen net zo tevreden.

Lees ook: DuoProtection: 2020 wordt jaar van opschalen

Bij Duo Protection vinden wij dat heel belangrijk, we houden van de sport, een paard moet met plezier zijn werk doen, hij/zij moet een zogenoemde happy atlete zijn. Piet zijn paarden zijn hier zeker een voorbeeld van. Zo’n ruiter zien we graag als het gezicht van onze producten. Door toeval kwamen we in contact met Piet en zijn schitterende bedrijf en toen ging het snel. We hebben de reis ondernomen naar Asten, kennis gemaakt (alles keurig op 1,5 m afstand uiteraard !) en Piet alles verteld over onze producten. Om een lang verhaal kort te maken, Piet was net zo enthousiast als wij.

De ferme handdruk om onze deal te bezegelen komt later, maar met trots presenteren wij Piet Raijmakers jr. als gezicht van DuoProtection !”