Nieuws Actueel

E-bike legt Accell Group Heerenveen geen windeieren

Dat elektrische fietsen een steeds vanzelfsprekender deel uitmaken van het Nederlandse straatbeeld is ook te merken bij de Accell Group in Heerenveen. De fietsenfabrikant zag het eerste halfjaar de omzet met 10 procent stijgen tot 629,7 miljoen, met name door de verkoop van e-bikes. De nettowinst steeg ten opzichte van vorig jaar met 7 procent, naar 34 miljoen euro.

Van onze redactie 22 juli 2016

Elektrische fiets arnhem

"We profiteren nadrukkelijk van onze leidende positie op het gebied van elektrische fietsen, waarvan de verkoop inmiddels goed is voor bijna de helft van onze totale omzet", vertelt René Takens, voorzitter van de Raad van Bestuur. "De omzet van de E-performance bikes is het afgelopen halfjaar zelfs verdubbeld."

Ondanks weersomstandigheden

En dat was ook nodig. De marktomstandigheden voor de fietsvakhandel waren het afgelopen jaar niet om over naar huis te schrijven, zegt Takens. "Met name de weersomstandigheden zorgden ervoor dat er in veel landen minder fietsen zijn verkocht."

Meer omzet

Ook de lagere marges op de verkopen van oudere collecties en extra kosten als gevolg van twee grote faillisementen van multisportketens in Noord-Amerika speelden het bedrijf parten. "Voor het tweede halfjaar verwachten we dan ook een stijging van omzet en resultaat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden."