Aangeboden door Webwinkel Vakdagen

Branded Content E-commerce

Sharon Hilgers deelt succesformule My Jewellery op Webwinkel Vakdagen

In 2011 begon Sharon Hilgers, op haar zolderkamertje, met het zelf maken van sieraden. 13 jaar later is zij één van de rijkste jonge selfmade miljonairs van Nederland. My Jewellery heeft niet alleen een succesvolle webshop, maar ook dertien fysieke winkels. Het geheim van de 33-jarige onderneemster? Dat deelt zij op de 16e editie van de Webwinkel Vakdagen. Hieronder alvast een tipje van de sluier.

Crissy Mulder 28 februari 2023

Sharon hilgers my jewellery webwinkel vakdagen

Sharon Hilgers, oprichter van My Jewellery.

Op 29 en 30 maart vind je tijdens de Webwinkel Vakdagen alle ingrediënten om jouw digitale ambities waar te maken. Diverse succesvolle ondernemers delen hier hun tips en tricks voor blijvend online succes. Zo ook Sharon Hilgers. Zij startte op haar 22ste de sieradenwebshop My Jewellery. Toen nog een uit de hand gelopen hobby, naast haar baan als docent Frans. Inmiddels een miljoenenbedrijf.

Merk met een gezicht

In 2011 kwamen sociale media sterk op. Daar zag Hilgers mogelijkheden. „Ik onderzocht hoe ik mijn webshop op organische wijze, vooral via Facebook en Twitter, kon laten groeien. Dat sloeg aan. Het geheim van mijn succes? Dat zit hem vooral in de combinatie van een onderscheidend assortiment en de creatie van een online community. Bij ons krijgt de klant de merkbeleving van een luxere boetiek, maar dan voor een toegankelijke prijs. Daarbij betrekken wij de klant direct bij het product, via onze social media community. Dat geeft ons merk een gezicht en zorgt voor klantenbinding.”

"Ik neem mijn doelgroep regelmatig mee in strategische keuzes. Zo vraag ik mijn volgers in welke kleur of materiaal ze een nieuw item het liefste zien.”

Keuzes maken met de doelgroep

Hilgers benadert My Jewellery niet alleen als merk, maar vooral ook als community. „Al sinds dag één betrek ik mijn doelgroep bij mijn proces. Zo hield ik in het begin een blog bij, waarin ik mijn volgers een kijkje achter de schermen gaf. Die behind the scenes-momenten, van bijvoorbeeld inkooptripjes of campagneshoots, deel ik nu via sociale media. Tegelijkertijd neem ik mijn doelgroep regelmatig mee in mijn strategische keuzes. Zo vraag ik mijn volgers bijvoorbeeld in welke kleur of materiaal ze een nieuw item het liefste zien.”

Fysieke winkels

Naast een succesvolle webwinkel runt Hilgers ook 13 fysieke winkels. In 2014 opende zij haar eerste winkel in Nederland. „Dat vond men toen heel vreemd, want online had toch de toekomst? Toch voelde ik enorm de behoefte aan een fysieke presentatie. En wat bleek? De klant voelde die behoefte ook. Vanuit het hele land kwamen mensen naar Den Bosch toe voor een bezoek aan onze winkel. Inmiddels ontmoeten wij onze klanten op 13 plekken in Nederland.”

Hilgers ziet op dit moment veel vernieuwing op het snijvlak van online en offline. En dan met name in het buitenland. ,,Voor inspiratie kijk ik graag naar beautymerken in Amerika. Daar zetten zij de fysieke winkel voornamelijk in voor PR-doeleinden. De winkel heeft dan niet zozeer een commerciële functie, maar dient vooral als ontmoetingsplek en bron van content. Denk bijvoorbeeld aan een lanceringsfeest in de fysieke winkel, dat op TikTok wordt aangejaagd.”

Frisse kijk op jouw business

Inmiddels al weer elf jaar geleden, bezocht Hilgers voor het eerst de Webwinkel Vakdagen. Daar vond zij de kennis en inspiratie voor de start van haar eigen webwinkel. „Ik kan me nog heel goed herinneren dat er heel veel op je af komt als je net start als webwinkelondernemer. Welke features wil je implementeren? Hoe trek je klanten? En hoe verover je hen tot jouw ambassadeurs? Die antwoorden en meer vind je op de Webwinkel Vakdagen. Maar ook voor de reeds succesvolle ondernemer, is hier van alles te doen. Zo bezoek ik dit event nog elk jaar trouw om inspiratie op te doen en relaties aan te halen. Het geeft mij een frisse kijk op mijn eigen business.”

Ontmoet elkaar op de Webwinkel Vakdagen

De Webwinkel Vakdagen vormen al zestien jaar hét ontmoetingsplatform voor de gehele digital commerce-branche. Het is de grootste vakbeurs van de Benelux op het gebied van e-commerce, online marketing en omnichannelretail. En kenmerkt zich door het brede aanbod van thema's en de unieke combinatie van beursvloer en een hoogwaardig lezingenprogramma. Op 29 & 30 maart staan er in de Jaarbeurs Utrecht 250 e-commerceleveranciers en meer dan 200 sprekers klaar om jou als ondernemer te inspireren en te adviseren. Kom je ook?

Ben jij je bewust van de invloed van TikTok, WeChat en Alibaba en hoe zij de toekomst van retail beïnvloeden? Ondernemer John Lin van BORG weet hier alles van en deelt zijn kennis tijdens de Webwinkel Vakdagen en geeft hieronder een voorproefje.

tracking pixel