Video E-commerce

Twintig jaar Mobiel.nl: hoe telecom het leven van drie studenten veranderde

Toen Thomas Borsboom met twee compagnons vanuit een Rotterdamse studentenkamer met Studentmobiel.nl begon had hij zo'n vijftig concurrenten. Twintig jaar later is de webwinkel voor telefoons en mobiele abonnementen een van de weinigen die nog overeind staat - en hoe. Met Mobiel.nl is er een nieuwe naam, een omzet van zo'n 100 miljoen en 150 mensen. In deze aflevering van Werkverkeer vertelt Thomas over de weg van startup naar miljoenenbedrijf.

Presentator: Roland Tameling | Camera & edit: Mark van Binsbergen 9 februari 2020

Twintig jaar geleden, toen e-commerce nog in de kinderschoenen stond, werd Studentmobiel.nl (nu Mobiel.nl) geboren. In de video schetst Thomas Borsboom achterin de Volkswagen Kever uit 1972 - een klassieker die ook veel mensen mobiel heeft gemaakt - een bijna nostalgisch beeld van die tijd. ,,In die fase moesten al die netwerken nog gebouwd worden. Er werd heel veel geld uitgegeven aan het bouwen van nieuwe masten en daar moesten natuurlijk gebruikers op. Het was een enorm momentum om te groeien.''

Hoe dat gebeurde, welke verdere stappen werden gezet om tot het huidige succesvolle Mobiel.nl te komen én dat zijn bedrijf elke twee jaar verandert, vertelt Thomas in deze aflevering van Werkverkeer. En: waarom een startup als Lightyear hem inspireert.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.