Nieuws Actueel

eBirds in Vlissingen: snelle markt is grootste uitdaging

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters?

Annet van de Ree | Foto: Kelly Thans 21 december 2016

Doorzetter zeeland

Mariela (rechts) en Samantha (links) ontmoeten elkaar op een training over social media. Het klikt direct. In juli 2011 starten ze samen eBirds en gaan ambitieus aan de slag met onlinemarketing en social media, op dat moment een vrij nieuw communicatiekanaal voor het bedrijfsleven met volop groeikansen. Mariela en Samantha kiezen voor een professioneel, modern kantoor in Vlissingen en werken sindsdien voor mkb, internationale opdrachtgevers en culturele instellingen.,,Wij vullen elkaar perfect aan en hebben allebei veel flexibiliteit en werkervaring. Dat is in onze branche een must. Het vakgebied verandert snel en dat vormt meteen onze grootste uitdaging'', legt Samantha uit.

Open

Mariela: ,,Natuurlijk zijn er wel ups en downs geweest, maar waar één deur sloot, ging er altijd weer één open. We houden elkaar scherp en blijven overleggen over de koers van het bedrijf. We kiezen bewust niet voor exponentiële groei, maar voor samenwerking. We waken continu over de kwaliteit en zijn realistisch. Zo voeren we ook onze opdrachten uit. Die vallen op natuurlijke wijze de goede kant op naar één van ons. We blijven natuurlijk steeds overleggen over inhoudelijke zaken en kunnen snel schakelen; dat maakt ons een krachtige combinatie.''