Nieuws Familiebedrijf

Dit familiebedrijf uit Losser levert wereldwijd glas

Ondernemen, politiek en haar studie rechten zijn de passies van Judy van der Woning. En dat doet ze alle drie vol passie en enthousiasme. “Ik wist het als klein meisje al: ik neem later de zaak van mijn vader over."

Debby Kok-Koehorst | Foto: Roy Ensink 9 januari 2018

Van Der Woning Judy Van Der Woning Liggend

L.H. van der Woning Glas B.V. in Losser is een productiebedrijf dat gespecialiseerd is in het creëren van een breed scala aan glasproducten. Van der Woning boort, snijdt, slijpt, zaagt en zandstraalt glas voor onder meer standbouw, interieurbouw, trappenbouw, sanitair en nog veel meer toepassingen. Glas voor speciale toepassingen dus. Het wordt geleverd in Nederland maar ook veel in het buitenland, tot Afghanistan aan toe.

Judy van der Woning is haar hele leven al betrokken bij het bedrijf van haar vader Leo van der Woning dat sinds 1987 bestaat en sinds 1993 in Losser is gevestigd. “Als klein meisje was ik hier altijd al, op al mijn vrije momenten,” vertelt Van der Woning. “Niet omdat mijn vader dat graag wilde, integendeel. Van hem mocht ik elke carrière najagen. Maar ik wilde juist graag in het bedrijf werken, zelfs toen ik in Utrecht studeerde. Ging ik elke dag op en neer.”

Lees ook: Zo troeft familiebedrijf Boorwerk de grote jongens af in de boorindustrie

Studeren deed en doet Van der Woning graag. Ze haalde de Bachelor of Business Administration in Financial Management, deed een bouwkundecursus, voltooide haar universitaire studie aan TiasNimbas Business School en nu studeert ze rechten in deeltijd. Voordat ze directeur-eigenaar bij Van der Woning Glasspecialisten werd, had ze een ander glasbedrijf. “Maar altijd met het idee dat ik mijn vaders bedrijf zou overnemen. En dat gebeurde in 2016. In mijn werkzaamheden heb ik enorm veel profijt van mijn opleidingen.”

Het bedrijf is zeker haar passie, net zoals haar studie rechten. Daarnaast is ze politiek geïnteresseerd en is ze raadslid voor het CDA in Oldenzaal, haar woonplaats. “Daar komen mijn financiële achtergrond en mijn interesse in rechten goed van pas. Sommige noemen het misschien saaie onderwerpen, ik vind ze reuze interessant.”

Van der Woning leidt een druk bestaan met haar bedrijf, haar studie en haar politieke activiteiten. Bovendien heeft ze met haar man onlangs een woning gebouwd en werd ze moeder. “Een druk leven, inderdaad. Gelukkig kan ik altijd terugvallen op de niet aflatende steun van mijn ouders, zusje en partner. Zonder hen zou het niet lukken.”

“Ik haal veel energie uit alle dingen die ik onderneem. Het leven is te kort om dingen te doen die ik niet leuk vind. Als ik er geen energie van krijg, doe ik het gewoon niet.”

Van der Woning is lid van de Commerciële Club Twente. “Contacten zijn belangrijk en daar ontmoet ik veel zakenmensen. Ik waardeer het als zakenlieden harde werkers zijn. Gaan waar je voor staat, eerlijk en oprecht. En vooral jezelf niet boven een ander verheffen. Ondernemen doe je uiteindelijk met zijn allen.”

Lees ook: Morgan Freeman en de rest van de wereld drinken bier uit Nederlandse glazen

De zakenvrouw heeft natuurlijk plannen voor het bedrijf in de toekomst, maar is ook erg tevreden hoe het nu gaat. “Eerst maar eens zorgen dat het stabiel blijft, want ik wil het bedrijf graag voortzetten. Daarna rustig uitbouwen, stap voor stap. Ik heb er veel voordeel van dat ik het bedrijf zo goed ken en er mijn leven lang bij betrokken ben. Ik ken alle processen, tot de machinebediening aan toe. Ik ben erg blij dat mijn vader zoveel vertrouwen in mij stelt. Dat deed hij overigens altijd al. Tijdens mijn HBO-studie schreef ik een verslag waarin ik concludeerde dat de aanschaf van een nieuwe CNC-machine een goed idee was. Dat heeft hij opgevolgd. Nu staan er drie.”

Ik heb er veel voordeel van dat ik het bedrijf zo goed ken en er mijn leven lang bij betrokken ben

Judy van der Woning, L.H. van der Woning Glas