Nieuws Familiebedrijf

Ondernemer Dik Wessels (71) overleden

Bouwondernemer Dik Wessels is dinsdagochtend op 71-jarige leeftijd overleden, schrijft Tubantia.nl. Wessels is de grote man achter de bouwonderneming VolkerWessels, het bedrijf dat door zijn vader werd gesticht en in 1968 door Wessels werd overgenomen.

Gerben Kuitert | Foto: Emiel Mulderman 21 november 2017

Dik Wessels 2

Dik Wessels begon ooit als timmerman bij het aannemingsbedrijf. VolkerWessels is uitgegroeid tot een multinational met 120 werkmaatschappijen en 16.000 personeelsleden.

Wessels investeerde het geld dat hij in de bouw verdiende sinds 1991 in de investeringsmaatschappij Reggeborgh, dat belangen heeft in veel sectoren. In 2001 maakte Wessels een enorme klapper met de verkoop van zijn belang in de internetprovider World Online van Nina Brink.

Lees ook: Dik Wessels, de metselaar die miljardair werd

Investeren

Wessels, die zelf nooit een e-mail verstuurde, investeerde 31 miljoen euro in World Online. Een jaar later, na de beursintroductie, verkocht hij dezelfde aandelen voor 590 miljoen euro.

Hij had al langer gezondheidsproblemen en onderging een aantal jaren geleden een bypass-operatie. Ook kampte Wessels met evenwichtsstoornissen. Juist afgelopen jaar leek de ondernemer flink opgeknapt.

'Weer goed te pas'

In juni, op de traditionele haringparty op De Wilmersberg, verklaarde de bouwmagnaat nog ‘weer helemaal goed te pas’ te zijn en dat een goede gezondheid een groot goed is. De gezondheidsproblemen speelden recent weer op. Wessels lag al een aantal dagen in het ziekenhuis met opnieuw hartproblemen.

Dik Wessels was trots op de regio Twente. Hij en zijn familie hielpen FC Twente in tijden van crisis verschillende keren vooruit. Begin deze eeuw, in de tijd dat zijn ook overleden jongere broer Herman nog voorzitter van FC Twente was, scholden Dik en Herman Wessels de club de miljoenen kwijt die ze in een fonds voor aankoop van spelers had gestopt.

Laatste crisis FC Twente

Tijdens de laatste financiële crisis bij FC Twente gaf Dik Wessels via Reggeborgh een borgstelling voor acht miljoen euro af en een twintigtal andere ondernemers samen vier miljoen. Alleen dankzij die borgstellingen kon FC Twente blijven bestaan.