Nieuws Fintech

Nederland snelst groeiende Europese markt voor fintechbedrijf Pleo

Een jaar na de lancering van Pleo in Nederland, mag ons land zich de snelst groeiende markt noemen van het fintechbedrijf. Het bedrijf steekt met kop en schouders uit boven andere Europese landen dankzij een groei in klanten van 1.642 procent in Q1 van dit jaar vergeleken met Q1 vorig jaar. Ook draaide het bedrijf een twaalf keer hogere omzet in die periode.

Van onze redactie 13 juni 2023

Pleo virtualcards asset

Beeld: Pleo

Pleo heeft een complete digitale oplossing voor alle bedrijfsuitgaven die de traditionele manier van declareren vervangt en de financiële administratie voor bedrijven makkelijker maakt. Daarnaast laat het de stress en moeite van declaraties voor werknemers verdwijnen. Eilika Regenbrecht, Country Lead van Nederland: ,,We hebben in Nederland een enorme groei doorgemaakt. Nederland is altijd een vooruitstrevend land geweest dat open staat voor nieuwe technologie en dat zien we terug in de adoptie van Pleo.”

Onderzoek laat zien dat veel Nederlandse bedrijven worstelen met het krijgen van een helder, realtime overzicht van hun bedrijfsuitgaven en zoeken naar tools om de lastige economische tijden de baas te blijven. ,,Dat is waar onze klanten ons nu voor gebruiken. Een beter overzicht helpt je om slimmere beslissingen te maken over toekomstige uitgaven. Daarnaast ben ik blij dat we steeds meer werknemers in Nederland kunnen helpen om niet meer uit eigen zak declaraties voor te schieten, wat een enorme impact had op hun financiële situatie.”

''Ik ben blij dat we steeds meer werknemers in Nederland kunnen helpen om niet meer uit eigen zak declaraties voor te schieten''

Eilika Regenbrecht, Pleo Nederland

Batavia Stad Fashion Outlet, Picnic en Moco Museum Amsterdam in klantportfolio Pleo

Pleo lanceerde eind 2022 de Multi Entity-oplossing voor de Nederlandse markt waarmee bedrijven met meerdere entiteiten controle houden over hun wereldwijde uitgaven vanuit een centraal punt. Daarnaast is het mogelijk geworden om geld te ontvangen door te betalen met Pleo-betaalkaarten door de geïntroduceerde Cashback.

Batavia Stad Fashion Outlet, Picnic, Roan Campings en Moco Museum Amsterdam zijn onder andere onderdeel van het huidige klantportfolio dat Pleo gebruikt om bedrijfsuitgaven slimmer te beheren en het declaratieproces voor bedrijven en medewerkers makkelijker te maken.

Lees ook: Pleo: Nederlandse werknemers lopen jaarlijks ruim 328 miljoen euro mis door het niet indienen van declaraties

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws