Nieuws Actueel

FNV vreest bankroet elektronicaketen Klein

Van onze redactie 29 januari 2016

Gesloten Sluittijden Amsterdamsestraatweg

Vakbond FNV vreest voor een faillissement van elektronicaketen Klein. Volgens de bond zijn de 34 filialen van de keten gesloten en heeft het personeel te horen gekregen dat ze hun sleutels moeten inleveren. Het bedrijf zelf is niet bereikbaar voor commentaar.

"Wij hebben van het bedrijf geen bevestiging gekregen, maar alles wijst op een faillissement", zegt FNV-bestuurder Niels Suijker die zijn informatie heeft van bij de keten werkzame leden van de bond.

MediaVrijdag kwamen in de loop van de dag via diverse media berichten naar buiten over gesloten winkels en mogelijke betalingsproblemen bij Klein. Op sociale media zijn veel reacties van teleurgestelde klanten terug te vinden. Mocht de keten inderdaad omvallen, dan zou dit de zoveelste tegenslag voor de Nederlandse winkelstraat zijn, na het faillissement van onder andere Schoenenreus, warenhuisketen V&D en de schoenenzaken van Macintosh.

Klein, ook wel bekend als Foto Klein, telt volgens FNV tussen de tweehonderd en driehonderd medewerkers. De zaak is vooral in de omgeving van Rotterdam een begrip.