Nieuws Actueel

TUI en Sunweb druk met inperken aantal vakantiegangers op Schiphol: ‘Ingewikkelde puzzel’

Vakantiegangers die bij reisorganisatie TUI hebben geboekt en vliegen met maatschappij TUI fly zullen gewoon op vakantie kunnen. Voor TUI-reizigers die voor hun reis afhankelijk zijn van een andere maatschappij zoals Transavia en KLM is het afwachten. Dat zegt TUI in een verklaring.

Van onze redactie 23 juni 2022

TUI Sunweb Schiphol passagiers vakantie omboeken luchthaven

Foto: Shutterstock

TUI verkoopt vakantiereizen waarbij gebruik wordt gemaakt van eigen vliegtuigen, maar ook reizen waarbij gevlogen wordt met KLM, Transavia of andere luchtvaartmaatschappijen. ,,Wij zijn op dit moment een ingewikkelde puzzel in elkaar aan het leggen", aldus een woordvoerder van TUI tegen NU.nl. Wanneer vluchten niet doorgaan, zoekt TUI wel naar alternatieven, belooft de woordvoerder.

Net als andere reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen moet ook TUI het aantal reizigers op Schiphol terugbrengen. Met het verlagen van de passagiersaantallen wil de luchthaven de zomerdrukte het hoofd kunnen bieden.

Lees ook: Transavia annuleert 240 Schiphol-vluchten: 13.000 boekingen getroffen

Sunweb voert alle vakanties tussen 7 juli en 14 augustus uit

Reisorganisatie Sunweb zal alle vakanties die voor 7 juli tot en met 14 augustus op de planning staan uitvoeren. Volgens het concern zal een klein deel van de vakantiegangers, circa 1 procent van het totaal, wel iets gaan merken van de aanpassingen die moeten worden gedaan. Maar dan gaat het om het vervroegen of verlaten van de vakantie met een dag.

Verder is het mogelijk dat reizigers die via Sunweb reizen, of met andere merken van het concern zoals Eliza was here, GOGO en Primavera, vanaf een andere luchthaven vliegen.

Lees ook: Elske Doets: 'Gezond toerisme vraagt om samenwerking, niet om schadeclaims'

Ook voor Sunweb is het puzzelen om het aantal reizigers op Schiphol omlaag te krijgen. Sunweb maakt bij vliegvakanties gebruik van de diensten van Transavia. Halverwege de maand juli wordt er meer bekendgemaakt over het aantal Transavia-vluchten dat er tussen half en eind augustus mag worden uitgevoerd vanaf Schiphol.

KLM: reizen gaan gewoon door

KLM zegt dat de reizen van passagiers die voor deze zomer een vlucht hebben geboekt gewoon zullen doorgaan, ondanks de beperkingen op Schiphol. De grootste gebruiker van de nationale luchthaven zal op beperkte schaal vluchten annuleren. De reizigers die dit betreft krijgen een acceptabel alternatief aangeboden.

Daarnaast beperkt KLM de verkoop van nieuwe tickets zodat het op Schiphol niet te druk wordt. KLM wilde niet zeggen hoeveel vluchten worden geschrapt.

Lees ook: Schiphol schrapt definitief zomervluchten, ANVR spant rechtszaak aan

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws