Nieuws Actueel

Zakenman Sanderink verkoopt boerderij en betaalt ex 2,65 miljoen aan dwangsommen

Gerard Sanderink heeft zijn boerderij in Enschede verkocht. Voor het vervallen pand met bijna vijf hectare grond kreeg hij negen ton. De verkoop, begin juli, duidt er op dat Sanderink de dwangsommen aan zijn ex-vriendin Brigitte van Egten heeft voldaan. Hij moest haar van de rechter nog 2,65 miljoen euro betalen, maar weigerde dat aanvankelijk.

Angelique Kunst (AD) 24 juli 2023

gerard-sanderink-verkoop-boerderij

Gerard Sanderink. Foto: Carlo ter Ellen

Woensdag werd al bekend dat de veiling van Sanderinks onroerend goed was geannuleerd door veilingsite BOG Auctions. De betrokken partijen willen echter bij het BDgeen mededelingen doen over de reden daarvoor.

Maar alles wijst erop dat Sanderink bakzeil heeft gehaald. Van Egten had beslag gelegd op zijn bezittingen, omdat hij weigerde haar de opgelegde dwangsommen van 2,65 miljoen te betalen. Om toch aan haar geld te komen liet Van Egten het onroerend goed veilen door BOG Auctions. Die veiling zou woensdag 18 juli plaatsvinden.

Lees ook: Landbouwgrond van gevallen Centric-topman Sanderink wordt gedwongen geveild

Uit gegevens van het Kadaster blijkt nu dat Sanderink de boerderij aan de Haarweg, die onderdeel was van de veiling, op vrijdag 14 juli heeft verkocht. Die verkoop was alleen mogelijk met toestemming van de beslaglegger, en ook dat duidt er op dat er een akkoord is bereikt over de betaling van de dwangsommen.

Lees ook: Ict-ondernemer Sanderink ziet overal complotten tegen zijn leven: ‘Onze rechtsstaat is kapot’

Gezamenlijke aankoop Sanderink en Van Egten

Zoals bekend zijn de Twentse zakenman en zijn ex-vriendin al vier jaar verwikkeld in een juridisch gevecht. De betreffende boerderij was een gezamenlijke aankoop van de twee in 2007, toen ze nog een relatie met elkaar hadden. Het was de bedoeling om op het erf twee wooneenheden te bouwen, waardoor ze wel bij elkaar, maar niet met elkaar, zouden samenleven. Van de verbouwing is het echter nooit gekomen en Van Egten verkocht haar helft al jaren geleden terug aan haar toenmalige partner, voor het symbolische bedrag van 1 euro.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws