ActueelHoreca

Grootse plannen voor Warnsvelds restaurant De Pauw na brand in april

beeld deondernemer
Leestijd 3 minuten
Lees verder onder de advertentie

Gerrit Nikkels was er klaar mee. De 63-jarige horeca-ondernemer voelde zich leeg na de brand die zijn restaurant De Pauw eind april deels verwoestte. Nikkels had geen trek meer in de exploitatie van de uitspanning in Warnsveld en gaf het stokje over aan zijn 25-jarige neef Luuk Nikkels.

Inmiddels trekt Gerrit weer wat bij. Hij wil het 'zaalgebeuren' van De Pauw voor zijn rekening nemen, terwijl Luuk het restaurant gaat runnen. Plannen genoeg voor de te renoveren zaak, die op 1 maart 2018 heropent.

Lees ook: Hoe een Papendrechts timmerbedrijf zich herpakt na een grote brand

Lees verder onder de advertentie

Gerrit en Luuk zitten voor De Pauw aan een eenzaam terrastafeltje. Daarop staan twee papieren bekertjes met koffie uit een Senseo-apparaat, uit een provisorisch keukentje voorin De Pauw. Het interieur lijkt afkomstig uit een oorlogsfilm. Een dakgedeelte is tijdens de brand letterlijk geëxplodeerd. Overal dikke plakken roet. In het keukengedeelte een penetrante brandlucht.

Horecadier

Werk aan de winkel, weten Gerrit en Luuk. ,,Maar daarna staat hier iets heel moois'', bezweert de jongste Nikkels. Denkt ook Gerrit. ,,Het gaat Luuk lukken. Ik zie hem een beetje als mijn aow'tje...''

Luuk is net als zijn oom Gerrit een horecadier. Is in die branche al sinds zijn zestiende actief. Momenteel is hij - tot januari 2018 - bedrijfsleider in het Apeldoornse restaurant De Smoezer. Daarna richt hij zich volledig op het restaurant in De Pauw. ,,Klassieke keuken, hoofdzakelijk Frans en Nederlands'', ontvouwt Luuk zijn plannen. ,,In een fris en modern jasje. En een wijnbar erbij. Ik wil high-wines gaan houden. Genieten van goede wijnen met lekkere hapjes erbij.'' Zonder elitair te worden, benadrukt Luuk. ,,Kwalitatief goed eten en drinken voor een breed publiek.''

Lees verder onder de advertentie

Blikvanger

Een open keuken, centraal in het pand, moet de blikvanger worden. ,,Zodat de mensen zien hoe hun lekkere eten wordt bereid'', zegt Luuk. ,,We willen onze gasten in alle opzichten bij het restaurant betrekken.''

Gerrit knikt goedkeurend. Hij heeft vertrouwen in zijn neef. ,,Na de brand belandde ik in een wak en hoefde het van mij niet meer. Ik was leeg. Ik dacht meteen aan Luuk als vervangende exploitant. Die jongen heeft het horecavak in de vingers. Nu komen bij mij de motivatie en het enthousiasme langzaam terug en heb ik er zin in om samen met Luuk een mooie zaak op te bouwen. Ik wil het zaalgebeuren gaan doen: het plannen van bruiloften en partijen.'' Lachend: ,,Zo lopen Luuk en ik elkaar ook niet voor de voeten.''

Luuk loopt even weg en komt terug met een stapeltje bouwtekeningen. De Pauw 3.0 ontvouwt zich. Met nieuwe kleuren: strak zwart (uitbouw) en wit (hoofdgebouw). Nieuw logo op de muren. Het restaurantgedeelte wordt uitgebreid en de zaal verbreed, waardoor die vierkant wordt. De ingangen (restaurant en zaal) worden iets verplaatst. De toiletten krijgen een plek tussen zaal en restaurant in.

Lees verder onder de advertentie

Personeel

De verbouwing moet nog beginnen, maar de datum van heropening is al geprikt: 1 maart 2018.

Luuk is inmiddels druk op zoek naar personeel. Allereerst naar een capabele chef-kok. ,,Dat moet natuurlijk een kanjer zijn, want een chef-kok is bepalend voor een restaurant. Ik kan zelf een aardig potje koken en kan bijspringen zodra dat wenselijk is. Ik ga Aventus benaderen voor leerlingen die we kunnen inzetten in de keuken en de bediening. Lijkt me mooi, jonge en gretige mensen die je een beetje kunt kneden. Er staat ons veel werk te wachten. Maar ik zie dit als een mooie kans en een grote uitdaging. Ik heb er veel zin in.''

Gerrit ook. Wie goed kijkt, ziet weer iets van een twinkeling in zijn ogen. De brand liet dan wel een smeulend gat achter in zijn ziel, maar dat schroeit langzaam weer dicht.

Lees verder onder de advertentie

Ik zie dit als een mooie kans en een grote uitdaging.

Luuk Nikkels