Nieuws Actueel

Hacker publiceert authentieke beelden van game GTA VI

Een hacker heeft beelden gepubliceerd van de langverwachte game Grand Theft Auto VI, ontwikkeld door Rockstar Games. Het gaat om tientallen video’s. Een lek van deze omvang is zeer zeldzaam, maar mensen die bekend zijn met de ontwikkeling van de game zeggen dat de beelden authentiek zijn.

ANP 19 september 2022

ANP190922062 1

De video’s werden geplaatst op een onlineforum. Bij de publicatie gaf de hacker aan op zoek te zijn naar een deal met Rockstar Games. Daarmee wekt de hacker de indruk meer beelden openbaar te willen maken.

Ook gaf die persoon aan achter een hack van Uber Technologies te zitten, dat vorige week meldde onderzoek te doen naar een veiligheidsincident. Het netwerk zou zijn gehackt waardoor het taxi- en maaltijdbedrijf verschillende interne communicatie- en technische systemen moest uitschakelen.

3,5 miljard dollar

Verwacht wordt dat GTA VI, de opvolger van het in 2013 uitgebracht GTA V, ongeveer 3,5 miljard dollar moet opleveren. De inkomsten in de jaren daarna zouden neerkomen op ongeveer 2 miljard dollar per jaar, volgens schattingen van Bank of America. Het in New York gevestigde Rockstar Games, een dochterbedrijf van Take-Two Interactive Software, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling.

Take-Two Interactive Software heeft nog niet gereageerd op de gelekte beelden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws