Nieuws Actueel

Handelsblatt: flitsbezorger Getir overweegt vertrek uit Nederland

Flitsbezorger Getir overweegt een vertrek uit Nederland en ook Italië. Dat schrijft de Duitse zakenkrant Handelsblatt op basis van bronnen. Volgens de krant kampt Getir met forse verliezen en wil het bedrijf met behulp van kostenbesparingen extra investeringen van geldschieters aantrekken. Getir wilde geen commentaar geven tegen Handelsblatt.

ANP 13 juli 2023

ANP130723214 1

Het van oorsprong Turkse Getir, dat eerder dit jaar nog zijn Duitse branchegenoot Gorillas overnam, heeft inmiddels ook al afscheid genomen van Spanje, Portugal en Frankrijk. Als het bedrijf ook uit Nederland en Italië weggaat, blijven alleen de Turkse thuismarkt, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland als markten over, aldus Handelsblatt.

'De grootste geldschieter van Getir is het staatsinvesteringsfonds Mubadala Investment van Abu Dhabi'

Flitsbezorgers van boodschappen groeiden sterk tijdens de coronapandemie

De krant stelt dat Getir maandelijks tientallen miljoenen aan kapitaal verbruikt. Het bedrijf wil nu extra geld aantrekken om door te kunnen gaan met zijn activiteiten. De grootste geldschieter van Getir is het staatsinvesteringsfonds Mubadala Investment van Abu Dhabi.

Flitsbezorgers van boodschappen groeiden sterk tijdens de coronapandemie. Maar nu is de markt sterk aan het afkoelen vanwege de onzekere economie en de hoge inflatie, waardoor consumenten meer de hand op de knip houden.

In een reactie zegt een woordvoerder namens Getir dat het nieuws dat de bezorgdienst Nederland zou kunnen verlaten, zoals gepubliceerd in verschillende artikelen, puur speculatief is.

Lees ook: Hype rond flitsbezorging voorbij: 'Over twee jaar voorgoed de stekker eruit'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws