Nieuws Actueel

'Het is keihard werken, ook in de weekenden'

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Wie zijn deze doorzetters? Francis Helmig (37) opende in 2013 haar makelaarskantoor in Amsterdam-Zuid. In drie jaar tijd groeide haar eenmanszaak uit tot een bedrijf met zes medewerkers.

Martine de Vente | Foto Rink Hof 20 september 2016

Doorzetter makelaar amsterdam

Je zou het nu niet meer zeggen, maar drie jaar geleden hadden makelaars in Amsterdam het moeilijk. Het contract van Francis Helmig met haar voormalige werkgever werd niet verlengd en ze besloot voor zichzelf te beginnen. "Klanten kwamen in het begin via via, onder meer van bevriende makelaars die mij vroegen een taxatie te doen."

Hoog tempo

In ongeveer hetzelfde tempo waarin de huizenmarkt sindsdien is aangetrokken, groeide Francis' kantoor. Van één naar zes mensen. Best een overgang. "Ineens moet je dan uitzoeken hoe het werkt met zwangerschapsverlof."

Drie keer verhuizen

Van een kantoortje dat ze deelde met een collega-zzp'er verhuisde Francis de afgelopen drie jaar drie keer. Nu zit ze in een hoekpand op de Amsteldijk, waarvanuit ze woningen verkoopt en aankoopt binnen de ring van Amsterdam. Zij en haar collega's doen dat op roze fietsen met een roze kratje, het handelsmerk van het kantoor.

Altijd bereikbaar

Haar ouders hebben een grote makelaardij in Bergen op Zoom. Francis kwam naar Amsterdam voor de liefde. De huizenmarkt heeft haar geen windeieren gelegd, maar het is wel aanpoten. "Het gaat zo snel tegenwoordig. Je moet altijd bereikbaar zijn. Keihard werken dus, ook in de weekenden."