Nieuws Actueel

Hoe Frank Laupman vanuit Druten de wereld bestormt met zijn superjachten

Architect en ondernemer Frank Laupman mag dan in een klein Gelders plaatsje gevestigd zijn, toch bedient hij een grote internationale markt met zijn prijswinnende luxe jachten.

LOTTE MARTINI | Bert Beelen 2 juli 2017

Laupman

Engels is de voertaal in het voormalige apothekerskantoor aan de Klepperheide in Druten. Een team van tien medewerkersuit Nederland, Duitsland, Italië, Hongarije, Frankrijk, Libanon en Turkije werkt er samen aan het ontstaan van luxe superjachten.

Laupman (60), zelf in Eindhoven opgeleidtot architect, is blij met zijn internationale ploeg. "Velen van hen hebben in Milaan de studie yacht design gevolgd", zegt hij. "Helaas bestaat deze studie niet in Nederland, het is de perfecte opleiding voor ons vak."

Lees ook: Oceandiva is succesvolle varende 'RAI'

Onderscheidingen

Maar geen nood: buitenlands talent vindt de weg naar Druten. Technici, interieurstylisten; allemaal willen ze dolgraag aan de slag voor de architect die met zijn jachten vaak in de prijzen valt. Zoals met het type Sibelle, goed voor drie internationale onderscheidingen.

Verhuizen naar de Randstad, daar denkt Laupman niet aan. ,,We hebben alleen internet nodig en een vliegveld op niet al te grote afstand. We blijven juist graag in Maas en Waal om deze regio te versterken.''

Fiftyfifty

,,Momenteel hebben we meer opdrachten voor werven dan werk in eigen beheer. Een fiftyfiftyverdeling, is ons streven. Daarom bellen mijn medewerkers en ik wekelijks met jachtmakelaars om te vragen of ze alweer nieuwe klanten in hun portefeuille hebben.'' De architect werkt voor de tradionele luxemarkten, en heeft zijn oog nu ook laten vallen op Zuidoost-Azië. Landen als Thailand, Indonesië, Maleisië en Singapore hebben veel potentieel, zegt hij. ,,De mensen zijn er toegankelijk en fijn om mee te werken.''


omega-architects.nl