Nieuws Actueel

Höften Strakschilders en Spuitwerkspecialist bundelen krachten in bloeiende bouwsector

Dat de zon in zakelijk opzicht weer volop schijnt in de bouwsector, is met het aantrekken van de economie geen verrassing. Sommige bedrijfseigenaren willen daar het maximale rendement uit halen en bundelen daarom hun krachten. Höften Strakschilders en de Spuitwerkspecialist uit Wierden zijn daar een voorbeeld van. De samenwerking tussen Hendrik Höften en Harrald Vosgezang betekent een combinatie van schilderen volgens de oude ambacht en het toepassen van nieuwe technieken.

De Ondernemer 20 maart 2018

Hoften Strakschilders Spuitwerkspecialist

,,De marges in onze markt lopen terug”, begint Höften. ,,Er zijn personeelstekorten, terwijl de kwaliteitsnormen steeds hoger komen te liggen. Dit raakt onze branche, maar biedt ook kansen. Om door te groeien heb je alleen wel slagkracht nodig en een grotere bedrijfsomvang.”

Strategie en ambitie

De samenwerking sluit naadloos aan bij de strategie en ambitie van de twee partijen, namelijk verder groeien als de grote schilderprofessional in (vastgoed)onderhoudswerk en renovatie. ,,Door het slim inzetten van spuitapparatuur op locatie of door gebruik te maken van onze spuitcabine, kunnen projecten sneller worden afgerond waardoor wij beter kunnen concurreren”, aldus Höften.

Lees ook: Dit Nederlandse bedrijf groeit keihard dankzij Chef Geluk

Visie

De visie van beide schildersbedrijven is dat individuele groei alleen onvoldoende is om de groeiambities waar te maken. Ook als men een aantrekkelijke werkgever wilt zijn die oog heeft voor de ontwikkeling van haar personeel.

Bundeling van krachten

Het is een bundeling van krachten die voortkomt uit een eerdere samenwerking tussen de twee hoofdpersonen. ,,In mijn zoektocht naar een geschikte partner stond centraal dat de deze ook professioneel is, een vakidioot moet zijn en een hoge servicegraad nastreeft. Zowel intern als richting de klant. Harrald en ik kennen elkaar al jaren vanuit het vak. Sterker nog, hij heeft het vak bij Höften geleerd. Harrald heeft in korte tijd een mooi bedrijf opgebouwd en ik ken hem als een gedreven, betrouwbare vakman met passie voor het schildersvak. Diezelfde passie heb ik met de paplepel ingegoten gekregen, dus die delen we zeker met elkaar.”

Begrip

Höften Strakschilders is al bijna anderhalve eeuw een begrip in de regio Almelo als het gaat om schilderwerk, wandafwerking en onderhoud. De laatste jaren heeft het team van Höften zich ontwikkeld tot experts in groot onderhoudswerk en renovatie. Dit zowel binnen als buiten voor zakelijke en particuliere klanten.

Succesvolle nieuwkomer

De Spuitwerkspecialist is een succesvolle nieuwkomer in de branche voor het spuiten op locatie, maar ook in eigen cabine. Vosgezang staat hier aan het roer en heeft met de Spuitwerkspecialist inmiddels grote bekendheid verworven bij zowel zakelijke al particulieren klanten uit Twente.

Lees ook: Slim businessmodel: duurzaam platform Klooker heeft al 3000 betalende leden