Nieuws Horeca

Lekker karaoke zingen kan binnenkort in deze Utrechtse werfkelders (en je waant je in Tokio)

Jezelf wanen in de met neon verlichte straten van Tokio: binnenkort kan het in de Utrechtse werfkelders. De karaokebar Duke of Tokyo opent daar binnenkort de deuren. ,,Tokio is overdreven, dus de Duke of Tokyo ook.”

Steven de Groot 11 februari 2022

Karaoke utrecht tokio

Has Peters-Sengers (rechts) zingt een liedje in Duke of Tokyo met mede-eigenaar Wessel Kruyt. Foto: Ruud Voest

Utrechtse kroegzangers kunnen vanaf 17 februari hun hart ophalen. Ze kunnen uit meer dan 20.000 nummers hun favoriet kiezen om door de microfoons te blèren. De Duke of Tokyo wordt de eerste in zijn soort in Utrecht. ,,Een bar met toegewijde karaokebooths, is in Utrecht nieuw”, aldus mede-eigenaar Has Peters-Sengers in het AD.

,,Er zijn wel voorbeelden van andere horeca met een karaoke-systeem, maar dat is vaak meer de bruine kroeg.” Duke of Tokyo is gevestigd in twee van de werfkelders aan de Ganzenmarkt Tunnel. Eén ervan is gevuld met de bar. De ander is verdeeld in zeven te reserveren ‘booths’, waar in alle privacy gezongen kan worden. Het concept is komen overwaaien uit Japan, waar de eigenaars ook hun inspiratie vandaan halen.

Manga als inspiratie voor een bar

,,Japan, dat is waar karaoke begonnen is. Wij waren zo onder de indruk van Tokio, en vinden dit zo’n vette stad, dan heb je al gauw een thema voor een karaokebar”, aldus Peters. De verschillende booths van Duke of Tokyo zijn ieder ingericht in de stijl van een bepaalde wijk van Tokio.

Zo is de grote twintigpersoonskamer gevuld met neonlichten en gekleurde vlakken op de vloer, geïnspireerd door de grote uitgaanswijk Roppongi. De kleine ‘schattige’ achtpersoonskamer is geïnspireerd door het bij de jeugd populaire Harajuku-district, en daarom bekleed met mangaschilderingen, de bekende Japanse stripverhalen. ‘Over the top karaokebooths’, noemen de eigenaren het zelf.

Lees ook: Duizenden horecabedrijven erbij, alleen cafés en kantines gestopt

Peters: ,,Een overdreven weergave van Tokio is het niet: Tokio ís overdreven, dus de Duke of Tokyo ook.” De bar is het idee van de Amersfoortse Peters en Wessel Kruyt, en hun Britse compagnon Ben Warren, die verantwoordelijk is voor het eveneens door Japan geïnspireerde cocktailmenu. Het opzetten van een karaokebar is echter niet nieuw voor de drie: sinds 2018 zit er al een Duke of Tokyo in de Amsterdamse regulierdwarsstraat.

Werfkelders zijn mooie, maar lastige locatie

Volgens de planning zou de Utrechtse vestiging al in het najaar van 2019 de deuren openen. De complicaties van het bouwen in de werfkelders en de coronapandemie gooiden roet in het eten. Peters: ,,We hebben ons er af en toe echt op verkeken hoe moeilijk het zou zijn om hier te bouwen. Er was eigenlijk helemaal niks, geen elektriciteit, we kregen te maken met lekkages. Bij een derde vestiging zou ik het niet erg vinden om weer boven de grond te komen.”

,,Tegelijkertijd zijn de werfkelders natuurlijk een heel vette locatie. Alleen de entree al, de Ganzenmarkt Tunnel met die neonverlichting, dat past perfect bij onze bar.” Ondanks dat de gemiddelde karaokezanger in Utrecht waarschijnlijk anders zal zijn dan die in het toeristische centrum van Amsterdam, verwacht Peters succes. ,,Karaoke op deze manier neemt in Europa al jaren in populariteit toe.”

Lees ook: Drive Dine Escape: horecaondernemers komen met 'misdadig goed alternatief' in lockdown

,,We zien in Amsterdam al heel diverse bezoekers. Een bedrijfsfeestje, met in de booth daarnaast studenten, en daarnaast weer toeristen. En ze komen na het zingen allemaal samen in de bar.” Móet je zingen bij de Duke of Tokyo? Peters: ,,Natuurlijk kun je ook alleen een drankje komen doen. We hebben een mooie kaart met door Japan geïnspireerde cocktails, sake, en een wisselende bierkaart met natuurlijk Japans bier. Maar ook gewoon een old-school gin & tonic of een Nederlands biertje.”

Lees ook: 'Megaprijsstijging' verwacht in horeca door hoge gasprijs en personeelstekort

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws