Nieuws Horeca

Kroket Loket groeit met stijlvolle krokettenzaken

Ook Rotterdammers kunnen binnenkort in hun stad snacken in een zaak waar enkel en alleen kroketten worden verkocht. Het populaire Kroket Loket, dat sinds begin dit jaar is gevestigd in het centrum van Den Haag, wil uitbreiden naar de Maasstad.

MALOU SEIJDEL 2 mei 2017

Kroket loket winkel den haag 1968

Eigenaar Jasper van der Zwan, die het bedrijf samen met zijn broer Floris runt, wil in Rotterdam zo snel mogelijk een tweede krokettenwinkel openen. ,,We zijn op zoek naar een geschikte plek. Volgende week zondag worden we door Rotterdam rondgeleid om naar goede locaties te kijken. Als we een pandje hebben gevonden, kunnen we vrij snel open.''

Pulled pork

Het concept zal in Rotterdam niet veel verschillen van dat van de Haagse Papestraat. Op het menu staan meer dan tien smaken kroketten, waaronder pekingeend en pulled pork. Om de zoveel tijd wordt er gewisseld van smaak. De kroketten en de bijbehorende sausjes worden met de hand gemaakt.

Stijlvolle zaak

Ook de inrichting in Rotterdam zal vergelijkbaar zijn met die in Den Haag. Daar worden de lekkernijen niet door een soort raamvormige opening verkocht, maar in een stijlvolle zaak. Met opzet, want eigenaar Van der Zwan wilde absoluut geen 'hippe' zaak de wereld in brengen. ,,Mijn winkel moet de gezelligheid van vroeger terughalen."

Lees ook: Stijlvol snacken in paradijs voor kroketfans

Toffe stad

De eigenaren kiezen voor Rotterdam omdat de havenstad redelijk dichtbij Den Haag ligt. ,,Het is makkelijk aan te rijden en Rotterdam is een toffe stad. We geloven in de potentie van de stad."

Scheveningen

Eerder gaf Van der Zwan al aan graag meer vestigingen te willen openen. ,,Misschien in de Theresiastraat of in Scheveningen. Of in de richting van Leiden, Rotterdam, Delft", liet hij in februari weten.

Mijn winkel moet de gezelligheid van vroeger terughalen

Eigenaar Kroket Loket Jasper van der Zwan