Nieuws Horeca

Cateraar Maison van den Boer schrapt 140 banen

De door financiële problemen geplaagde Veghelse cateraar Maison van den Boer schrapt 140 banen. Ook worden tijdelijke contracten niet verlengd. Daarnaast wordt het bedrijfsonderdeel Food for Care, dat maaltijden levert aan ziekenhuizen en goed draait, verkocht. Van den Boer ziet het schrappen van banen en de verkoop als kans om uit de huidige crisis te komen.

Wouter ter Haar (AD) 10 juli 2020

MAISON VAN DEN BOER6 schrapt banen

Bij Maison van den Boer in Veghel worden bij Food for Care maaltijden voor ziekenhuizen geproduceerd. Onder: Directeur Willem de Boer © Van Assendelft Fotografie

Maison van den Boer, cateraar van grote evenementen als Indoor Brabant en de kunstbeurs Tefaf in Maastricht, kwam afgelopen voorjaar in grote financiële problemen, onder andere als gevolg van de coronacrisis. Het AD meldt dat het bedrijf zich genoodzaakt zag om betalingsregelingen met de schuldeisers van het bedrijf te treffen. Dat proces is nog volop gaande. Volgens een woordvoerder van het bedrijf gaan steeds meer schuldeisers akkoord met de regeling.

Lees ook: Brandbrief aan kabinet: nu opeisen uitgestelde belasting duwt ondernemers afgrond in

Reorganiseren

Het bedrijf stelt echter niet te kunnen afwachten en wil daarom op hele korte termijn gaan reorganiseren. De ondernemingsraad is inmiddels om advies gevraagd over een sociaal plan en het schrappen van de 140 banen (100 FTE's), het niet-verlengen van tijdelijke contracten en de verkoop van het gezonde bedrijfsonderdeel Food for Care, dat onder andere maaltijden levert aan Radboud UMC in Nijmegen.

,,Deze ingreep in onze bedrijfsvoering is onontkoombaar om het bedrijf een toekomst te geven”, aldus directeur Willem de Boer. ,,We wachten net als onze opdrachtgevers op het moment dat catering weer op een grotere schaal mogelijk worden. Daarom bieden wij onze medewerkers een terugkeergarantie zodra het werk weer aantrekt. Dat is zuur, maar de enige manier waarop het bedrijf kan voortbestaan.”

Lees ook: Michiel Muller (Picnic): ‘We zitten nu tussen de oren van de mensen’

Terugval

Momenteel zijn er bij Maison van den Boer nog 225 FTE in dienst waarvan 38 FTE met een tijdelijk contract. In 2019 was de omzet nog ruim 46 miljoen euro. De terugval in omzet bedroeg in de afgelopen vier maanden ruim 90 procent. De prognoses voor de aankomende maanden zijn nog onzeker. De onderneming gaat voor 2021 uit van een omzetniveau van 35 procent ten opzichte van 2019.

Het bedrijf heeft goede hoop dat enkele grote evenementen zoals de Tefaf en het ABN AMRO World Tennis Tournament in welke vorm dan ook, doorgang kunnen vinden. Het houdt er rekening mee dat de grootschalige partycatering, de specialiteit van het bedrijf, voorlopig nog niet echt op gang komt.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.