Nieuws Horeca

Prijzenregen voor brouwerij Kompaan

Brouwerij Kompaan in de Binckhorst is flink in de prijzen gevallen. Liefst vijf awards sleepten de Haagse brouwers met hun bieren binnen tijdens de Dutch Beer Challange, schrijft het AD. Op het internationale Barcelona Beer Festival kreeg het Haagse bier een gouden award.

MALOU SEIJDEL 12 april 2017

Bierr

Maar liefst zevenhonderd bieren van over de hele wereld werden door een vakkundige jury geproefd op de internationale wedstrijd Barcelona Beer Challenge. Dat de Bloedbroeder van Kompaan een gouden award kreeg in de categorie Imperial Stout, is volgens brouwers Jeroen van Ditmarsch en Jasper Langbroek 'een enorme erkenning'.

"Begin dit jaar hebben we onze eigen brouwerij geopend in de Binckhorst", vertelt Van Ditmarsch. "Dat ons bier wereldwijd in de smaak valt, is fantastisch."

Lees ook: Jonge brouwer maakt wielerbier Kwaremont groot met slimme marketing

Dichter bij huis, op de Dutch Beer Challenge, viel Kompaan ook al in de prijzen. Bronzen medailles gingen naar de bieren Joey Greenhorn (IPA), Thierry Sauvage (season) en de Bondgenoot (blond). Het stoutbier Vrijbuiter kreeg een zilveren award en Bloedbroeder won goud. "We hebben heel wat bereikt het afgelopen jaar, deze resultaten zijn de kers op de taart", aldus een trotse Van Ditmarsch.

We hebben heel wat bereikt het afgelopen jaar, deze resultaten zijn de kers op de taart

Brouwer Jeroen van Ditmarsch