Nieuws Horeca

Horeca-ondernemer Ramez Ramzy (29) neemt Amsterdamse skylounge over

Horeca-ondernemer Ramez Ramzy heeft de skylounge op de 21ste verdieping van het Ruby Emma Hotel - het voormalige OQ Hotel in Amsterdam-Oost - toegevoegd aan zijn portfolio. De skylounge, die Ventuno gaat heten, is alweer het 25ste horecabedrijf van de 29-jarige ondernemer. Naast horeca wil Ramzy in de skylounge ook een podcast- en tv-studio realiseren.

Van onze redactie 29 november 2022

Ramez Ramzy group skylounge ventuno ruby emma hotel

Foto: Ramzy Group.

Met de overname van de skylounge wil Ramzy bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de gemeente Amsterdam omtrent toerisme en een positieve stempel drukken op de stadsontwikkeling. Het gemeentebeleid is vandaag de dag namelijk gericht op het uitdragen van een hernieuwd imago van de stad en het aantrekken van hoogwaardige bezoekers. Kort gezegd: minder massatoerisme en meer kwalitatieve bezoekers.

Lees ook: Corona en ‘hotelfobie’ drijven ketens in handen van investeerders

Nieuwe skylounge heet Ventuno

Volgens Ramzy betekent de opname van Ventuno in het portfolio een nieuw tijdperk voor de Ramzy Group. ,,Ventuno is de nieuwe naam voor de hoogste skylounge van Amsterdam. Daarnaast bouwen wij op de 22ste verdieping de hoogste tv-en podcaststudio van Nederland van waaruit we onze nieuwe visie op de stad gaan communiceren. Wij willen het voortouw nemen in de ontwikkeling van de branche en de stad samen met onze partners, de gemeente Amsterdam en andere betrokkenen."

Dertig jaar geleden begon Ramzy senior met het exploiteren van zijn eerste horecazaak: een doodgewone Nederlandse snackbar nabij het Rembrandtplein. Drie decennia later is de Ramzy Group door slim ondernemen uitgegroeid tot een bekende speler binnen de Amsterdamse horeca- en hospitalitybranche.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws