Nieuws Actueel

Hotel in Epse komt er toch

Ondanks massaal verzet van omwonenden ziet raadsmeerderheid graag een hotel in Epse komen.

Jardo Bleumink | Foto: Ronald Hissink 16 februari 2016

Hotelepse ronald hissink 1

Projectontwikkelaar Castella Vastgoed heeft al jaren plannen om zo'n voorziening te realiseren op de plek van het voormalige café-restaurant De Smid. Dat pand staat sinds het faillissement van de horecagelegenheid in 2011 leeg. Inmiddels is het gebouw flink verpauperd. Castella Vastgoed wil er een hotel met tachtig kamers realiseren dat maximaal elf meter hoog is.

Omwonenden verzetten zich daar massaal tegen. Een bezwaar tegen dat plan werd vorig jaar door 55 bewoners ondertekend. Zij zien onder meer de omvang van het gebouw niet zitten. Ook betwisten zij dat er behoefte is aan extra hotelkamers. Keten Van der Valk wil bijvoorbeeld pal naast de A1 in Deventer een hotel met honderd kamers bouwen.

Politiek Het verzet haalt niets uit, bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering in Lochem. Een politieke meerderheid ziet het plan wel zitten. ,,D66 is blij dat er eindelijk iets positiefs gebeurt aan de Deventerweg'', verwoordde D66- raadslid Marleen van der Meulen het gevoel dat bij meer partijen leeft. ,,Het is ons een doorn in het oog dat het al zo lang verpaupert. Ons inziens is het een verfraaiing van de entree bij Epse.'' Gemeentebelangen, VVD en CDA lieten woorden van gelijke strekking optekenen.

,,Gemeentebelangen is zeer positief over dit voorstel'', zei raadslid Annie Visschers. ,,Het huidige beeld van De Smid is geen visitekaartje voor de gemeente Lochem.We denken dat het gebied er mooier op wordt.''

Verkeer Wel vroegen diverse partijen aandacht voor de verkeersafwikkeling op de toch al drukke Deventerweg. Ook de ontwikkeling van natuur in de buurt werd als aandachtspunt meegegeven. PvdA vindt dat er aan al die punten niet voldoende tegemoet is gekomen. Dat is voor die oppositiepartij reden om tegen te stemmen. Een poging van GroenLinks om de omvang van het gebouw in te dammen, haalde ook niets uit.

Overigens is het de vraag hoe snel er daadwerkelijk iets gaat gebeuren. Henk Oosterveld van Castella Vastgoed gaf eerder aan dat er nog geen exploitant voor het complex is gevonden. Castella gaat daar pas mee aan de slag op het moment dat het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk maakt onherroepelijk is. Anderzijds gaat de vastgoedontwikkelaar niet bouwen zo lang er geen exploitant is, gaf hij toen aan.

Bezwaarmakers kunnen nog naar de Raad van State stappen.