Nieuws Actueel

Hudson's Bay heeft een oogje op De Planeet Utrecht

De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay heeft een oogje op De Planeet in Utrecht, het winkelcentrum op de hoek van de Oudegracht en de Lange Viestraat, schuin tegenover de Bijenkorf.

Roeland Franck 18 mei 2016

De planeet hudsons bay utrecht

De Canadezen zijn hierover in gesprek met de Ivy Group. Dat bevestigt woordvoerder Mark van Ginkel van de Ivy Group tegenover het AD. In De Planeet zat ooit Galeries Modernes.

RokinDe Ivy Group is ook betrokken bij de ontwikkeling van de enige vestiging van Hudson's Bay waar gisteren al duidelijkheid over was: aan het Rokin in Amsterdam. "We kennen elkaar, dus de lijnen zijn kort", zegt Van Ginkel, die verwacht dat er binnen enkele weken duidelijkheid is.

Totale FaceliftDe Ivy Group bereidt al langer in opdracht van eigenaar Syntrus Achmea een totale facelift voor van De Planeet. Uitvoering van dergelijke plannen kan op zijn vroegst medio volgend jaar beginnen. Dan verlaat de Hogeschool voor de Kunsten de bovenste etages van het complex. Ook moet een oplossing gevonden worden voor de huidige winkels, zegt Van Ginkel.

Niets kwijtWoordvoerder Erik van der Struijs van Syntrus Achmea wil er niets over kwijt. "We zeggen nooit iets totdat de besprekingen zijn afgerond.''

SchrijfmappenIntussen weten winkeliers in het complex wel te melden dat er mannen met schrijfmappen gesignaleerd zijn. De naam van Hudson's Bay is daarbij volgens een van de verkopers zeker ook gevallen.

V&DHudson's Bay is met een omzet van 11 miljard euro een van de grootste winkelketens van Noord-Amerika. Enkele jaren geleden maakte het bedrijf de oversteek naar Europa met de koop van Galeria Kaufhof in Duitsland en Inno in België. Begin dit jaar dong het mee naar de doorstart van V&D, maar haakte uiteindelijk af. Met twintig winkels betreden de Canadezen alsnog de Nederlandse markt.

IEF CapitalMochten de besprekingen over De Planeet vastlopen, dan blijft het voormalige V&D-pand als optie over. Hudson's Bay heeft een deel van die panden in andere steden in het vizier. Eigenaar IEF Capital was niet bereikbaar voor een reactie.

Lees ook: Hudson's Bay opent 20 warenhuizen in NederlandIn welke steden komt Hudson's Bay?Hudson's Bay: zuurstof voor de winkelstraat