Nieuws Actueel

Hudson's Bay opening Tilburg: een eerste indruk

Wie er sinds het vertrek van de V&D niet meer binnen is geweest, valt het meteen op: licht en ruimte voeren de boventoon in het vernieuwde pand. Bijna alles is wit, de paden over de afdelingen zijn metersbreed en de koopwaar staat ver uit elkaar, zo staat in het Brabants Dagblad.

Bas Vermeer 21 september 2017

Hudson Bay Tilburg met storemanager Bob Ghielen

De afdeling damesschoenen alleen al telt meer dan 800 vierkante meter. Op de begane grond is de afdeling samen met de tassen en cosmetica - met merken als MAC en Urban Decay - te vinden. ,,Een Walhalla voor de dames", aldus storemanager Bob Ghielen (zie foto). ,,Als je in de Heuvelstraat kijkt, zie je vooral dames. Die proberen we zo te verleiden."

Lees ook: Zo stampte Hudson's Bay 17 warenhuizen uit de grond

Winkel van nul opbouwen

In de kelder zit de mannenafdeling. Het plafond en de vloer zijn iets donkerder. ,,Zo lijkt het iets stoerder en heeft iedere afdeling zijn eigen identiteit."

Op de eerste verdieping is de dameskleding te vinden. ,,Met speciale pashokken", zegt Ghielen. Net als in de rest van de winkel zijn die groot, bij één hokje kun je de kinderwagen naar binnen rijden. ,,Dat is het voordeel als je een winkel van nul af op kunt bouwen."

Daarboven zit een verdieping met speelgoed, woonaccessoires, dekbedovertrekken en La Place. ,,Ook die gaat morgen gewoon open." De La Place aan het Pieter Vreedeplein blijft voorlopig ook nog bestaan.

Heel veel ramen

Aan het verouderde pand werden ramen toegevoegd, 'heel veel ramen', laat Ghielen tijdens de rondleiding zien. Niet alleen op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping. Vanaf daar kan het publiek voortaan op het Pieter Vreedeplein en de Heuvelstraat uitkijken. Daardoor valt er veel licht binnen, terugkijkend lijkt de V&D van weleer er een beetje claustrofobisch door.

Het pand imponeert: het werd tot de grond toe gestript en opnieuw opgebouwd. Alleen de betondekken, waar de nieuwe vloeren liggen, en een paar muren bleven. In totaal is er bijna genoeg winkelruimte om er een voetbalwedstrijd van Willem II te spelen.

Personal shopper-ruimte

Overal in het hele pand zijn er plekken waar het winkelend publiek terecht kan. Mensen kunnen hun wenkbrauwen of nagels laten verzorgen, er zijn loungehoekjes en wie wil kan op een bed een 'powernap' doen. Op de damesafdeling is een aparte kamer luxe ingericht als personal shopper-ruimte.

In de kelder is er een 'click & collect'-woonkamer. Daar kunnen mensen hun online bestelling ophalen. ,,Maar je kunt hier ook handsfree winkelen. Je hoeft dan niet met tassen te sjouwen, maar je pikt de spullen die je op iedere afdeling koopt aan het einde van je bezoek in één keer op", zegt Ghielen.

Opeens is het een winkel

De storemanager moet zich bij tijden nog in de ogen wrijven. Begin juli lagen er in het pand slechts vier betonnen vlaktes waar geklust werd. ,,En opeens is het een winkel, dat dringt nu pas goed door."

Tijdens de opening is er een klein ceremonieel moment en daarna gaat het pand aan de Heuvelstraat-zijde open voor publiek. Op 30 september wordt het warenhuis in Tilburg op spectaculaire wijze officieel geopend. Doutzen Kroes was gisterenavond aanwezig bij de opening van de Amsterdamse vestiging van Hudson's Bay. ,,Wie dat hier gaat doen, blijft nog even een geheim."

In de Heuvelstraat zie je vooral dames, die proberen we te verleiden

Bob Ghielen