Nieuws Actueel

Huishoudondernemers Marskramer blij met overname door Otto Simon

Otto Simon neemt vanaf vandaag de huishoudformules Marskramer, Novy, Prima, Groothandel Gouda en de speelgoedformule Toys2Play over van Audax. Onder deze namen opereren 160 zelfstandig ondernemers die, vaak in combinatie met speelgoed, huishoudelijke artikelen verkopen.

Van onze redactie 26 augustus 2021

Marskramer audax otto simon

Na twee jaar Audax is nu Otto Simon de nieuwe eigenaar van Marskramer. Foto: ANP.

Marskramer, Novy, Prima en Toys2Play zijn voor veel consumenten bekende namen in de huishoudbranche. Deze winkels worden geleid door zelfstandige ondernemers. Daarnaast levert Groothandel Gouda een huishoudelijk assortiment aan zelfstandige ondernemers die vaak onder hun eigen naam opereren.

'Ondernemers zijn positief'

Een afvaardiging van huishoudondernemers van Audax heeft unaniem voor Otto Simon gekozen als beste partij om hun formules over te nemen. ,,Otto Simon heeft veel ervaring met het samenwerken met zelfstandige ondernemers, heeft een goed georganiseerde logistieke omgeving en veel kennis van het assortiment. In combinatie met een goede winkelautomatisering en een ondersteunend verkoopapparaat, moet dit de gehele huishoudgroep de komende jaren weer een goed vooruitzicht bieden op een gezonde toekomst. Wij zijn blij met Otto Simon!”, aldus de woordvoerder van de ondernemers-klankbordgroep.

Terug naar 2019, na de overname van Audax: Marskramer-winkeliers in zak en as: eigenaar levert amper producten

Formules krijgen upgrade

Otto Simon heeft haar organisatie met betrekking tot distributie, inkoop, verkoop, ICT, winkelautomatisering, marketing en publiciteit in eerste instantie op speelgoed afgestemd. De huishoudtak gaat hierin ‘meedraaien’ en daarvoor wordt de capaciteit van de onderneming nu verder opgeschaald.

De formules worden de komende periode eveneens verder ingericht en ondergaan een upgrading. Dit gebeurt in samenspraak met de ondernemers die een belangrijke rol in dit proces krijgen.

Het hoofdkantoor van Otto Simon in Almelo is inmiddels uitgebreid met een complete Pilotwinkel Huishoud. Deze zal in september 2021 aan alle ondernemers worden gepresenteerd. Deze winkel komt naast de reeds bestaande Top1Toys Pilotshop.

Wie is Otto Simon?

Otto Simon is als groothandel/distributeur en importeur een van de grootste internationale spelers op de Europese speelgoedmarkt. Top1Toys, onderdeel van Otto Simon, is met ruim 110 winkels de tweede grootste speelgoedketen in Nederland en inmiddels ook bezig met internationale expansie.

Otto Simon heeft al ervaring met huishoudelijke artikelen en ziet deze overname dan ook als een logische uitbreiding van haar activiteiten. “Veel huishoudwinkels verkopen speelgoed. Tevens opereren diverse Top1Toys-vestigingen nu al als combinatie met Marskramer, Prima, Novy, Groothandel Gouda én Blokker. Die combinatiewinkels zijn, ook in kleinschalige winkelgebieden, een succes” aldus Hans Hummelink, woordvoerder van Otto Simon.