Nieuws Actueel

Huurprijzen winkels dalen opnieuw

Van onze redactie 4 januari 2016

Huurprijzen Winkels daling

De huurprijzen van winkelpanden in Nederland zijn in 2015 voor het zesde jaar op rij gedaald. Gemiddeld gingen zij met 2,1 procent omlaag, meldt vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle (JLL).

In het overgrote deel van de winkelstraten zagen pandbazen zich genoodzaakt om de huren verder terug te schroeven. Dit, ondanks dat de economie en het consumentenvertrouwen na jaren van crisis duidelijk herstel lieten zien. De huurprijzen van winkels zakten door de bank genomen wel iets minder sterk dan in het voorgaande jaar. Toen signaleerde JLL nog een daling van ruim 2,5 procent.

AmsterdamUitzondering is Amsterdam, hier deed zich in 2015 juist een gemiddelde huurprijsstijging voor, van 2,6 procent. Vooral in de P.C. Hooftstraat liepen de prijzen hard op, met 10 procent naar 2200 euro per vierkante meter. In totaal bleken twintig van de in totaal 186 onderzochte winkelstraten in Nederland dusdanig populair dat de huurprijzen stegen.

Duurste winkelstraat van het land is nog altijd de Amsterdamse Kalverstraat, met een tophuur van bijna 3000 euro per vierkante meter. Buiten de hoofdstad moest het meeste huur neergeteld worden aan het Beursplein in Rotterdam (1825 euro), de Lijnbaan in diezelfde stad en de Lange Elisabethstraat in Utrecht (beide 1675 euro).