Nieuws Actueel

'Ik had geen klant in mijn zaak'

Na 21 jaar in de wereld van de optiek te hebben gewerkt, startte Stephane Toorenburg Optiek ZIEN in Rotterdam. Altijd een dorp gewend noemt hij de stad 'de grotemensenwereld'.

Monica Kors-Verhoek | Foto: Bart Hoogvliet 10 februari 2016

Optiekzientoorenburg1065

"Al mijn spaargeld gebruikte ik om apparatuur te kopen om ogen te meten en een collectie brillen in te kopen. Ik had een goed doortimmerd ondernemersplan en kreeg een lening van de bank. Toen ik eenmaal in het pand aan de Karel Doormanstraat zat, was het winter en begon het te sneeuwen. Mijn bedrijf kreeg een grote klap te verduren; de straten waren uitgestorven."

"Ik had de eerste weken, mede door het weer, geen klant in mijn zaak. Daarom liet ik flyers drukken en deelde ik buiten gevulde speculaas uit. Na verloop van tijd begon het toch te lopen. Nu geniet ik enorm van mijn winkel. Sinds juli 2014 zit ik samen met schoenenwinkel Corbeau in een pand op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Deze straat en het soort publiek dat hier voorbijkomt, passen beter bij ons."

"Van elk montuur in de winkel heb ik slechts één exemplaar: exclusiviteit tegen een redelijke prijs. Een uitzondering is Moscot, het brillenmerk waarvan acteur Johnny Depp ambassadeur is. Die bestel ik weleens bij."

Wie: Stephane Toorenburg (40)Wat: Optiek ZIENWaar: RotterdamSinds: 2010Contact: optiekzien.nl

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiorotterdam@deondernemer.nl.