Nieuws Actueel

Innovatief horecaconcept strijkt neer in Westbroekpark

In de loop van volgend jaar komt er in het Westbroekpark een nieuwe horecalocatie bij. Die is net even iets anders ingericht dan dat we zijn gewend, schrijft het AD.

Shannon van Duyl 13 oktober 2016

Ecologischetuin Westbroekpark

Op de oude midgetgolfbaan staat een picknicktafel waar Wessel Tiessens, Djoeke Delnooz en Robert-Jan Vermeulen aan zitten. Op tafel liggen, naast de zelfgemaakte rabarberlimonade, icetea en merengue-citroengebakjes, de plannen die volgend jaar op dit terrein moeten worden gerealiseerd.

PionierenAcht jaar geleden brandde een deel van het terrein af. De gemeente Den Haag ziet graag dat het Westbroekpark weer opfleurt en vroeg aan ondernemers om een plan te bedenken om dat stuk van het park weer aantrekkelijk te maken.

Tiessens, van beroep gebiedsontwikkelaar, werkte samen met zijn team hun concept uit. ,,We gingen er echt helemaal voor, maar we hadden daar ook de tijd voor gekregen. Na buurtonderzoek en onze eigen bevindingen kwamen we al snel tot de conclusie dat er behoefte is aan horeca'', legt hij uit. De sleutel van dit concept is een nieuwe manier van denken. ,,De ingrediënten die in het restaurant gebruikt gaan worden komen voornamelijk uit onze eigen moestuin. We gaan een samenwerking aan met de Haagse stichting Mens en Tuin. Mensen die meer zorg nodig hebben, komen hier voor een nuttige dagbesteding en kunnen bijvoorbeeld worden opgeleid tot hovenier. We zijn hier mee aan het pionieren: commercieel laten samenwerken met non-profit'', laat Tiessens weten.

Hij komt in contact met Djoeke Delnooz, die een eigen cateringbedrijf heeft en met Robert-Jan Vermeulen, voormalig directeur van Save the Children. Vermeulen helpt Tiessens met de zakelijke kant van het horeca-concept. ,,Stap een is dat we open moeten gaan en dan in de loop der tijd gaan we groeien.''

Natuurlijke productenDjoeke Delnooz gaat zich bezig houden met de invulling van het restaurant. Ze kan niet wachten totdat straks in mei 'haar' keuken opengaat. ,,Bij mij gaat het om de beleving en werken met de natuurlijke producten. Ik wil daar graag een balans in vinden. Mijn ideaal beeld is dat bijvoorbeeld iemand tomaten besteld en als die op zijn dat ik ze ga plukken in onze moestuin. Verser krijg je het niet'', vertelt ze enthousiast.

Toch wordt het ook een spannende tijd voor het trio. ,,Ik ben vooral nieuwsgierig of het concept ook in de praktijk gaat aanslaan'', vertelt Vermeulen. Nu is het wachten op de noodzakelijke vergunningen en dan zal de praktijk het leren.