Nieuws Actueel

Investeer duurzaam in om- en bijscholing

Wie teert op een lang geleden behaald diploma staat stil en loopt grote kans te worden ingehaald door de ontwikkelingen in de markt. “Wat vandaag nieuw is, is morgen oud.

Martin Steenbeeke 21 april 2017

Saxion 19

Zorg dat je gericht bezig bent met verbetering en ontwikkeling, zodat jouw bedrijf en jouw medewerkers hun toegevoegde waarde behouden”, zegt Eline Bleijswijk van Saxion Parttime School. De hogeschool heeft door de introductie van modulen van tien weken haar parttime-onderwijsaanbod flexibel en eigentijds gemaakt. “Voorheen moest je voor een hbo-diploma vier jaar avondstudie doorlopen, maar nu kun je via een persoonlijke studieroute in eigen tempo, online en op de werkplek het onderwijs volgen.”

Lees ook: Saxion wil gebouw voor student-ondernemers

De flexibilisering verkleint de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt en sluit aan bij de wens van het bedrijfsleven om meer maatwerk te leveren. “Een zorginstelling heeft bijvoorbeeld haar medewerkers een mix van verpleegkundige - en bedrijfseconomische modulen aangeboden die aansluiten bij hun transitiefase”, geeft Bleijswijk als voorbeeld.