Nieuws Actueel

Kekke spulletjes maken 't gezellig

Spullen voor huis, tuin en keuken waar je blij van wordt. De gloednieuwe woonwinkel De Kekkestek in Dordrecht is erin gespecialiseerd, zo schrijft het AD.

Jantien de Jongste | Foto: Victor van Breukelen 8 juli 2016

Winkel dordt nieuw 1065

Initiatiefneemsters Maaike Bonnier en Mette Korteland houden van kleur en daarom ziet de winkel op de kop van de Voorstraat-West op een druilerige Hollandse zomerdag er fleurig uit.

Dat geldt ook voor de in gebloemde bloesjes gestoken onderneemsters zelf die nog een beetje in de roes van de feestelijke opening verkeren. Afgelopen zaterdag opende De Kekke-stek officieel de deuren en snuffelden honderden mensen rond tussen de uitgestalde hebbedingen.

Assortiment,,Van alle producten die we aanbieden is tijdens de openingsdag minimaal één exemplaar verkocht. Voor ons een bevestiging dat we goed zitten met ons assortiment'', zegt Mette Korteland.

Dat assortiment bestaat grofweg uit artikelen voor in de keuken en om te tafelen, spullen om de huiskamer gezellig te maken en dingen die van pas komen in de tuin. Denk aan serviesgoed en tafelkleden, krukjes en wollen plaids en tuinfakkels en gieters. ,,Alle producten hebben met elkaar gemeen dat ze mooi, goed gemaakt en duurzaam zijn'', aldus Korteland.

DuurzaamMet de wegwerpmaatschappij hebben Bonnier en Korteland niet veel op en dat is in hun winkel goed te zien. ,,Duurzaam gemaakte producten zijn soms duurder, maar daar staat tegenover dat ze vaak beter zijn van kwaliteit en dus ook langer meegaan. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die hun geld liever besteden aan één mooi product dan aan veel spullen die goedkoper zijn'', constateert Maaike Bonnier.

De Dordtse onderneemsters weten waarover ze praten, want zes jaar geleden begonnen zij aan de Krommedijk het duurzame kinderwarenhuis Juffrouw Pollewop. De winkel was een succes en vorig jaar april verhuisde de zaak naar een veel groter pand aan de Voorstraat-West. Toen schuin tegenover dit nieuwe pand een winkel vrijkwam, zagen Bonnier en Korteland hun kans schoon om een lang gekoesterde droom in vervulling te laten gaan: een winkel met duurzaam gemaakte artikelen voor volwassenen. Een gewaagde keuze in een tijd waarin veel winkeliers met moeite het hoofd boven water houden. De onderneemsters durven het aan. ,,Onze kracht is dat we zo enthousiast zijn en volledig geloven in wat we doen'', zegt Maaike.

Overtuiging,,Toen we begonnen met Juffrouw Pollewop was duurzaamheid nog niet zo populair als tegenwoordig en zaten we net in de economische crisis. Toch hebben we doorgezet, omdat we ervan overtuigd waren dat in Dordrecht vraag is naar de spullen die wij verkopen. Diezelfde overtuiging hebben we nu weer'', vult Mette aan. ,,Bovendien is ondernemen meer dan alleen producten verkopen. Wij geven onze klanten persoonlijke aandacht, een goed advies en een goede sfeer. Zo creëren we zelf onze gunfactor.''