Nieuws Actueel

Klanten uit het hele land in speciaalzaak voor doelmannen

Op zoek naar goede keepersspullen voor haar zoon Quinten, lukte het zelfs niet om te slagen in de sportwinkel van de vermaarde Rotterdamse oud-doelman Pim Doesburg. De webwinkel die de Papendrechtse Myron de Heer (39) niet lang daarna opzette, is een doorslaand succes. Dat schrijft het AD.

JAN-DIRK VERHEIJ | Foto: Richard van Hoek 2 september 2016

Keeperswinkel 1065

Terwijl de nu 11-jarige Quinten zijn prille keepersloopbaan bij vv Drechtstreek om medische redenen heeft moeten beëindigen, is zijn moeder inmiddels helemaal thuis in de wereld van de doelmannen.

Handschoenen in alle soorten en maten, broeken met kevlar-bescherming op de knie en heup, helmen en perfect passende shirts: niet één Edwin van der Sar in spe hoeft bij Myron de Heer teleurgesteld naar huis te gaan. Want de webshop (jeugdkeeper.nl) is inmiddels uitgebreid met een 'echte' winkel in het Brederodehuis op Winkelcentrum De Meent in haar woonplaats.

,,Dat is nog veel leuker dan de webshop. Ik kan nu uitleg geven in plaats van iets op te sturen in een doosje", vertelt de Papendrechtse. ,,En een nieuwe set handschoenen kun je beter in een winkel aanschaffen."

Klanten uit heel Nederland weten de keeperspeciaalzaak te vinden. Amsterdam, Enschede, Soest, Vlissingen: zomaar een greep uit het klantenbestand van afgelopen dagen. ,,Er is gewoon heel weinig aanbod voor keepers. Als klanten zelf niet vertellen waar ze vandaan komen, vragen wij het wel. Ik ben nieuwsgierig bij welke club ze spelen en in welk team."

ZolderDe Heer begon 2,5 jaar geleden op zolder. ,,Dat liep al snel uit de hand. Er kwam steeds meer voorraad op de benedenverdiepingen te liggen. De winkel is nu anderhalf jaar open." De onderneming -de winkel is woensdagmiddag, vrijdagavond en zaterdag open- is voor haar nog steeds een hobby. ,,Want ik kan er niet van leven. Dat is ook niet de bedoeling. Hoewel, het zou ook niet erg zijn als dat wel zou lukken, haha. Maar ik denk dat de markt daarvoor te klein is."

Ervaring binnen de lijnen heeft Myron de Heer zelf niet. ,,Ik wilde vroeger heel graag op voetbal, maar dat mocht niet van mijn moeder. Ik was een heel klein, dun meisje. Ze vond de kans op blessures te groot. Ja, dat vind ik nog steeds jammer."