Nieuws Actueel

'Kleinere V&D-panden mogelijk opgesplitst'

Kleinere verhuurders van de V&D-warenhuizen denken na over het opsplitsen van hun panden, zodat er meerdere winkels in kunnen. Het afketsen van de doorstart voor V&D dwingt de vastgoedbazen om naar alle opties te kijken.

Van onze redactie 17 februari 2016

VD kleine panden

Lees ook:

Waarom het wel mis móest gaan bij V&DGeen banenverlies ICI Parix XL door einde V&DOude foto's V&D: Van glorietijd naar onvermijdelijk slot

Metroprop, eigenaar van de V&D's in Den Bosch, Heerlen en Sittard, ziet 'herverkaveling' als serieuze optie. Directeur Jos van de Mortel is al een jaar met diverse kandidaathuurders in gesprek, aangezien hij weinig vertrouwen had in de strategie van V&D om er weer bovenop te komen.

Bij ProWinko, verhuurder van de warenhuizen in Uden en Roermond, en Elizen Vastgoed, huurbaas van de V&D-panden in Apeldoorn en Deventer, is het een vergelijkbaar verhaal. Directeur Max Vorst van ProWinko zegt dat zijn panden goed in delen op te splitsen zijn. De verhuurders praten momenteel met meerdere gegadigden, niet alleen met het Canadese warenhuisconcern Hudson's Bay.