Nieuws Actueel

Lekker, een foodcourt op het werk

Van de beginnende ondernemers overleeft 79 procent de eerste twee jaar, na vijf jaar blijft 60 procent over. Een van deze doorzetters is de Amstelveense Maaike de Reuver (28), met haar cateringbedrijf We Canteen timert ze al sinds 2011 aan de weg.

Erwin Blatter | Foto: Jurriaan Balke/Van de Meulenhof 2 november 2016

Foodcourt wecanteen

Een bezoek met een vriendin aan Singapore zette vijf jaar geleden het leven van Maaike de Reuver op zijn kop. De Eindhovense, op dat moment student filosofie, zag er een aaneenschakeling van kleine eettentjes op een overdekt plein, een zogeheten foodcourt en raakte geïnspireerd.

Foodfestivals

Sinds september 2011 verzorgt ze met We Canteen de catering in de bedrijfsrestaurants van opdrachtgevers. Dat doet ze met lokale ondernemers die zorgen voor specifieke gerechten. ,,Dat zijn vaak ondernemers die ook op foodfestivals staan.''

Aanloopperiode

Na een moeilijke aanloopperiode gaat het momenteel erg goed, zegt Maaike. ,,Bedrijven vonden het idee meteen tof, maar durfden het vaak niet aan. Gelukkig kregen we ook klanten die juist voor ons kozen ómdat we nieuw zijn." Ondanks dat de groei van het bedrijf minder snel kwam dan verwacht, kwam er voor Maaike zóveel bij kijken dat ze haar studie moest onderbreken. ,,Dat had ik van tevoren niet bedacht. Maar zo kan het lopen hè?''

Partnership

Inmiddels is D&B The Facility Group mede-eigenaar van We Canteen. ,,Dit facilitair bedrijf was enthousiast over het concept en wilde met ons samengaan. Je geeft door zo'n samenwerking natuurlijk ook een deel van je zelfstandigheid en zeggenschap uit handen. Maar zo'n partnership levert ook een hoop kansen op.''

Gerelateerde artikelen:Lunchboer ziet brood in Rotterdam In Foodhal Het Lokaal wordt voedsel met liefde gemaakt