Nieuws Actueel

Logeren in een oude koeienstal

Ad van der Velden | Foto: Beeld Werkt 29 januari 2016

Koeienstal Bed Breakfast 1

De camping op het Goirlese Breehees krijgt er een broer bij. In de voormalige koeienstal verrijst straks een bed & breakfast. Niet alleen friet, maar nu ook biefstuk. De eigenaren vertellen erover in het Brabants Dagblad.

Het Bed & Breakfastprogramma van omroep Max was de inspiratiebron voor Sjef Schellekens (69) en zijn vrouw Maria (60) om met iets nieuws te beginnen op het adres Breehees 5a in Goirle.

"Een erg leuk programma, waar we graag naar keken. Zo kwamen we op het idee om in de voormalige koeienstal een bed & breakfast te beginnen. Want stil zitten is niks voor mij", aldus Sjef die al vijftig jaar boer is. B&W van Goirle gaf onlangs de omgevingsvergunning af voor een appartementengebouw en de aanleg van een uitweg op het perceel.

De stal staat anderhalf jaar leeg en is aan de buitenkant versleten, maar deze heeft volgens Schellekens een mooie constructie aan de binnenkant, die hij nieuw wil opbouwen.

22 personenDe ronde schuur met een doorsnede van 22 meter en een middenpunt van 7 meter hoog, wordt enkele meters naar de bosrand verplaatst. In het gebouw komt op één hoog een vide, waar vijf units met slaapkamers en badruimte komen te liggen. In de B&B is slaapplaats voor maximaal 22 personen.

Op de begane grond komt de zithoek, een keuken, eetgelegenheid, een douche en wc en volgens Sjef Schellekens 'met zicht op het mooie buitengebied'. Bij de B&B komen een kikkerpoel, een moestuin en fruitbomen, "het wordt een pluktuin", aldus Sjef. "Mensen die rust zoeken en de mooie omgeving te voet of op de fiets willen verkennen zijn straks in onze B&B van harte welkom", vult Maria Schellekens aan.

Een naam voor het B&B moet het echtpaar nog bedenken en het hoopt voor de zomer van 2017 de eerste gasten te begroeten.

In 1995 startte de familie bij de leegstaande boerderij op Breehees 6 een minicamping met 15 staanplaatsen, met in de boerderij twee appartementen. De boerderij was aangekocht om meer grond te hebben voor het verspreiden van mest van het vee. Twee jaar later volgde een groepsaccommodatie voor maximaal tachtig personen. Camping Breehees heeft nu 25 staanplaatsen, waaronder acht farmhouse tenten.

Producten'Opbreehees' wordt volgens dochter Carolien Schellekens de naam voor een nieuwe eetgelegenheid bij de camping. Er komt een buitenkeuken, waar spareribs, verschillende soorten hamburgers, biefstuk en vis op worden bereid.

"En dat met echt goede producten, namelijk van keurslager Van Hest uit Goirle en Vis & Meer uit Poppel," zegt Carolien. "We kregen vaker de vraag of er iets gegeten kon worden geserveerd, maar verder dan een frietje ging dat niet. Afgelopen jaar hebben we ervaring opgedaan met koken voor grote groepen, zoals bijvoorbeeld met het geslaagde Happen en Trappen evenement. En ik wilde al langer iets met eten er bij doen. Op Tweede Paasdag, de 21ste verjaardag van de camping, wordt 'Opbreehees' officieel geopend en is iedereen welkom.

SuperhuubDe tractortram van mijnheer De Boer is sinds 2000 niet meer weg te denken rondom de camping en in Goirle en Riel.

Schoonzoon Huub rijdt als Superhuub de tweede tractortram tijdens bijvoorbeeld kinderfeestjes. Mijnheer de Boer neemt bezoekers graag mee op excursie in het buitengebied en naar de knuffelkoeienstal met een loopbrug van zoon Ronnie.

Afgelopen zomer werd de Maatschap Schellekens, bestaande uit een veebedrijf, camping Breehees en restaurant D'n Overkant in Riel verdeeld over drie kinderen.

Carolien werd verantwoordelijk voor camping Breehees, Ronnie voor het veebedrijf op Breehees en William voor restaurant D'n Overkant.