Nieuws Actueel

Londen wil ticketverkoop Britse luchtvaartmaatschappijen beperken

Britse luchtvaartmaatschappijen moeten stoppen met de verkoop van tickets voor vluchten die ze niet kunnen uitvoeren. Die boodschap uitte de Britse Transportminister Grant Shapps na een reeks van annuleringen waarvan met name vakantiegangers de dupe waren geworden.

ANP 1 juni 2022

ANP010622119 1

In heel Europa worstelen luchthavens met de toegenomen drukte, nadat door de coronapandemie bijna twee jaar lang niet was gereisd. Onder andere de paasvakantie verliep op Britse vliegvelden chaotisch, met lange wachtrijen die mede het gevolg waren van personeelstekorten. Ook op Schiphol spelen deze problemen.

Ondanks de waarschuwingen van de regering hebben touroperators meer vluchten en vakanties verkocht dan ze aankunnen, aldus Shapps. "Dit mag niet opnieuw gebeuren en alle inspanningen moeten erop gericht zijn om dit in de zomer te voorkomen", zo zei hij.

Topzomer

De luchtvaartmaatschappijen hadden gehoopt op een topzomer voor passagiers na twee jaar van doffe ellende als gevolg van corona. De maatschappijen, maar ook de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken op de luchthaven, hebben echter moeite met het vinden van nieuw personeel om de drukte aan te kunnen.

Volgens Shapps heeft de regering de sector geholpen door de wet te wijzigen, waardoor personeel sneller kan worden doorgelicht en aangenomen. "De regering heeft haar deel gedaan. Het is nu aan de luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en afhandelaars om ervoor te zorgen dat de welverdiende vakantie van iedereen kan doorgaan zonder de grote verstoringen die we de voorbije dagen hebben gezien", aldus de minister.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws