Nieuws Actueel

Lufthansa schrapt honderden zomervluchten door personeelstekort

De Duitse luchtvaartonderneming Lufthansa heeft vanwege personeelstekorten honderden zomervluchten geannuleerd. Naast die van Lufthansa zelf gaat het ook om vluchten die door dochter Eurowings zouden worden uitgevoerd. Vooral korteafstandsvluchten binnen Europa gaan uit het schema. Bij elkaar gaat het in juli om zo'n 900 vluchten.

ANP 9 juni 2022

ANP090622162 1

"De hele luchtvaartindustrie, vooral in Europa, lijdt momenteel onder knelpunten en personeelstekorten," stelt Lufthansa in een verklaring. "Dit geldt voor luchthavens, grondafhandelingsdiensten, de luchtverkeersleiding en ook luchtvaartmaatschappijen."

Europese luchtvaartmaatschappijen zien een sterke vraag naar tickets nu de reisbeperkingen na twee jaar van coronamaatregelen zijn opgeheven. Lufthansa wilde dit jaar de vluchten qua capaciteit opvoeren tot 75 procent van het niveau van 2019. Daarmee ging de maatschappij uit van een nog sterker herstel dan eerder geraamd. Maar de krapte op de arbeidsmarkt schopt de plannen van de luchtvaartmaatschappij in de war.

Niet alleen Lufthansa kampt met de problemen. Luchthavens, maatschappijen en grondafhandelingsbedrijven schrapten eerder massaal banen om door de crisis te komen. Ze hebben nu moeite om nieuwe mensen te werven. Luchthavenexploitant Fraport heeft ook gewaarschuwd dat personeelstekorten tot grote vertragingen kunnen leiden op de thuisbasis van Lufthansa in Frankfurt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws