Nieuws Actueel

Luie klant kan thuis uit eten

Eric van den Outenaar | Foto: Julius Schrank 8 januari 2016

Startup Foodora Bezorgen

Luxe restaurants in drie steden kunnen binnenkort via internetstart-up Foodora hun maaltijden aan de deur laten afleveren. Een nieuwe aanvulling op de almaar groeiende thuisbezorgmarkt.

Geen pizza Margherita maar entrecote overgoten met balsamicosaus. Geen babi pangang maar Peruviaanse gebakken rijst met zeevruchten. De Duitse internetstart-up Foodora gaat na Amsterdam nu ook luxe maaltijden bezorgen in Utrecht en Den Haag. Dat heeft de onderneming donderdag bekendgemaakt.

Met Foodora spelen de Duitsers in op een nieuwe trend in het bestellen van eten: het bezorgen van eten aan de 'luie' consument die graag de portemonnee trekt om thuis een drie- gangenmenu op te peuzelen in plaats van in een restaurant.

"We kunnen zelfs kreeft en truffelfriet met een wijn van 150 euro leveren binnen een halfuur", aldus Vincent Hosman (29), een van de directeuren van de Nederlandse tak van het concern. De bestelsite richt zich op de 'betere eetgelegenheden' die zelf geen bezorgers hebben. Bijklussende studenten en scholieren brengen de maaltijden rond op de fiets. Later dit jaar breidt de startup mogelijk ook uit naar andere steden als Rotterdam en Eindhoven.