Aangeboden door Benoton

Branded Content Maakindustrie

'Als iemand iets wil en denkt dat het niet kan, dan neem ik daar geen genoegen mee'

Natuursteen, keramische materialen en beton voor weg, huis en tuin: dat is waar Benoton BV voor staat. Benoton, opgericht in 2009, is een samenvoeging van Berry Nohlen en zijn liefde voor steenachtige materialen, vooral beton.

Van onze redactie 5 november 2019

Benoton

Foto: Anjali Ram

De liefde voor het vak begon op 14-jarige leeftijd, met een vakantiebaantje als opperman in de wegenbouw. Stoer en leuk. ,,Ik wist: later ga ik in deze branche een eigen bedrijf beginnen'', vertelt Nohlen (50). Op 16-jarige leeftijd stopte hij met Havo 4. Zijn vakantiebaan werd een echte baan. ,,Ik vond het machtig, het verwerken van alle denkbare bestratingsproducten.''

Nohlen werkte acht jaar als opperman, stratenmaker en uitvoerder, vervolgens acht jaar in de verkoop bij een betonfabrikant en daarna acht jaar bij een groothandelsbedrijf in de grond-, weg- en waterbouw. In de avonduren studeerde hij. In 2009, op zijn verjaardag, startte hij Benoton 'Dynamisch in steen'. Zijn mooiste cadeau ooit.

Showroom

Het bedrijf is onlangs verhuisd naar een nieuw onderkomen aan de Tjalk 27 in Bodegraven. Dit pand is één grote showroom, waar klanten honderden monsterstukken beton, natuursteen en gebakken straatstenen kunnen bewonderen. In combinatie met zusterbedrijf Verandacentrum BV wordt de afdeling tuin en huis versterkt met het buitenlevengevoel van partner Verasol. Met Verandacentrum BV is de vestiging Verandacentrum Zoetermeer een prachtige versterking in het totaalpakket.

Of het nu om een aannemer, een architect, hovenier of particulier gaat, iedere opdrachtgever is gelijk. ,,Als iemand iets wil en denkt dat het niet kan, dan neem ik daar geen genoegen mee. Wij zijn adviseur en leverancier, gebruikmakend van 36 jaar straat-, weg-, huis- en tuinervaring. Natuurlijk leven we van de handel en onze diensten, maar we willen vooral tevreden klanten. Trouwe samenwerking met leveranciers en langetermijn denken zijn voor ons de basis van groei.'' De Benoton Groep vermarkt producten en diensten uit het topsegment voor middensegment prijzen.

Creatief

Naast Benoton BV, waarin wij de passie voor maatwerk beton uitdragen, zorgen onze digitale etalages Binnenvloeren.nl, Stenenwinkel.nl en Verandacentrum.nl voor een unieke mogelijkheid voor klanten om op één adres te kijken en te kopen. Steen is overal om ons heen, we kunnen niet zonder. We rijden er over, we wonen er in, we genieten ervan. Ik heb van mijn passie een beroep gemaakt. Wees creatief, geef nooit op en volg je hart. Zoals een internationaal werkende Nederlands architect jaren geleden tijdens ons gesprek tegen zijn personeel zei, 'if you need concrete, call Benoton'. Daar doen we het voor!''

Dit artikel is tot stand gekomen i.s.m. Benoton. Voor mee informatie: benoton.nl