Nieuws Mode

Zo supporten jonge ondernemers Merlijn en Vlinder Kamerling (Limitless) MIND Blue Monday

Maandag 16 januari is er de zesde editie van de MIND Blue Monday. Op deze zogenaamd meest depressieve dag van het jaar, komen honderden mensen door het hele land in beweging om aandacht te vragen voor mensen met een depressie. Ook de jonge ondernemers Merlijn en Vlinder Kamerling van Limitless doen er aan mee .

Van onze redactie 14 januari 2023

Vlinder kamerling limitless

Merlijn en Vlinder Kamerling.

Het motto van de MIND Blue Monday Run is ‘Kom in beweging tégen depressie en vóór mentale gezondheid’. MIND besteedt de opgehaalde donaties aan projecten die de psychische gezondheid in Nederland bevorderen. Omdat 75% van de psychische klachten ontstaan voor het 25e levensjaar, investeert MIND veel van de donaties in preventie bij en voorlichting voor jongeren. MIND wil dat niemand er alleen voor staat en wil mensen met elkaar in verbinding brengen en hulp bieden, zoals via de hulplijn MIND Korrelatie.

Aan de 2022-editie van MIND Blue Monday deden 429 mensen door het hele land mee. Dit jaar hoopt MIND op minimaal 600 deelnemers en een totale opbrengst van 100.000 euro. Gezien de huidige ontwikkelingen, waarbij veel mensen – waaronder ook veel jongeren – last hebben van depressie, burn-out en andere psychische klachten, denkt de organisatie dat dit nodig is. MIND benadrukt dat er nog heel veel nodig is voordat het in Nederland écht goed geregeld is op het gebied van mentale gezondheid.

"Wij vinden dit belangrijk en daarom doen wij mee om zoveel mogelijk donaties op te halen voor MIND"

Merlijn en Vlinder Kamerling (Limitless)

In samenwerking met The Growth Express organiseren de jonge Limitless-ondernemers Merlijn en Vlinder Kamerling in Amsterdam een dag vol met sportieve activiteiten. Gedurende deze dag is er van 12.00 tot 20.00 uur een gratis programma met verschillende sportlessen onder begeleiding van professionele trainers. Denk aan hardlopen, bootcamp, HIIT, een pull-up challenge en nog veel meer. Voor thee, koffie en warme chocolademelk wordt gezorgd, en er zal iemand van MIND aanwezig zijn die informatie deelt over waarom deze dag zo belangrijk is.

'Wij vinden dit belangrijk en daarom doen wij mee om zoveel mogelijk donaties op te halen voor MIND. Zo willen wij helpen om psychische problemen te voorkomen en de mensen die er last van hebben te ondersteunen. Steun jij ons in deze actie voor MIND? Deel onze actie dan met iedereen die je kent en doneer!', luidt de oproep van Merlijn en Vlinder. Meer informatie over de activiteiten en om te doneren, dat kan via deze link.

Limitless

Limitless is het high-end streetwearmerk van Merlijn en Vlinder Kamerling, met toffe designs én bovenal een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. ,,We wilden niet zomaar iets opzetten. Het moest een boodschap hebben. Mentale gezondheid gaat ons beiden aan het hart en we willen dat dat meer bespreekbaar wordt. Er rust nog steeds een taboe op waar we vanaf willen. Zo kwamen we op het idee die twee dingen te combineren.”

Binnenkort is Vlinder Kamerling te gast in onze podcastserie De Jonge Ondernemer. Hou de publicatie ervan via deze link in de gaten.