Nieuws Mode

Topontwerper Fred de la Bretonière opent hoofdkantoor in Den Bosch

Na een ingrijpende verbouwing verruilt het hoofdkantoor van Fred de la Bretonière Waalwijk voor Den Bosch, schrijft het Brabants Dagblad.

Marc Brink | Foto: ANP 20 april 2017

Fred de la Bretoniere 4

Het hoofdkantoor van Fred de la Bretonière (schoenen en tassen) verhuist een dezer dagen van Waalwijk naar Den Bosch. Zo'n vijftig medewerkers gaan aan de slag in het pand Rietveldenweg 32, waar computerbedrijf Honeywell was gevestigd. Volgens een woordvoerder van RSP Makelaars is het gebouw, dat zo'n anderhalf jaar leeg stond, ingrijpend verbouwd.

Schoenendoos

,,We hebben het pand naar onze hand kunnen zetten. Het had de saaie uitstraling van een pand uit de jaren zeventig. Inclusief een vergrote entree willen we de indruk wekken dat het gebouw een schoenendoos is. Het gebouw is voorzien van onze huiskleuren zwart en wit.'' Dat zegt Dennis Mok, algemeen directeur van Fred de la Bretonière.

Redenen

Volgens Mok zijn er verschillende redenen voor de verhuizing vanuit Waalwijk, waar het hoofdkantoor enkele jaren was gevestigd. ,,Vergeleken met Waalwijk ligt Den Bosch iets centraler voor onze medewerkers. Verder werd het huidige gebouw te groot omdat wij een groot gedeelte na een uitbesteding niet langer meer gebruiken als magazijn. Ook hebben we al een tijd de wens om het hoofdkantoor te combineren met een aparte showroom voor onze schoenen en tassen. Op het ogenblik zijn onze showrooms nog gevestigd in Amsterdam. Die ruimtes gaan dicht zodat wij binnenkort onze schoenen en tassen in Den Bosch nog wat ruimer dan in Amsterdam kunnen presenteren aan inkopers.''

Lees ook: Waarom jeansmerk Kings of Indigo wil dat er minder kleding wordt verkocht in de wereld

Amsterdam

Fred de la Bretonière ging in de jaren zeventig in zijn geboortestad Amsterdam aan de slag als modeontwerper. Hij specialiseerde zich in het ontwerpen van dameschoenen en tassen. In 1970 opende hij zijn eerste winkel in Amsterdam. Zes jaar later werd hij uitgeroepen tot beste Nederlandse schoenen- en tassenontwerper. Verschillende musea namen zijn eerste ontwerpen op in hun kunstcollectie.

De collectie is te koop in tientallen zaken in Europa. In Nederland zijn de schoenen en tassen te koop in negen 'eigen' winkels. In Den Bosch is een filiaal gevestigd in de Kerkstraat 45.