Nieuws Actueel

New Skool Media neemt weekblad Elsevier over

De Ondernemer 11 januari 2016

Elsevier NSM Overname

New Skool Media heeft overeenstemming bereikt met Reed Business Nederland over de overname van de uitgeefactiviteiten van Weekblad Elsevier en BeleggersBelangen. Reed Business Nederland behoudt een minderheidsbelang in de nieuwe constructie.

Voor New Skool Media past deze overname in haar streven een sterk consumentenportfolio op te bouwen rondom diverse mediumtypen. Met deze aankoop ontstaat een sterk mediahuis met 26 consumententitels, 250 werknemers en een gecombineerde omzet van 65 miljoen euro.

Cor Jan Willig: "We zijn verheugd dat we een professionele club met weekblad Elsevier en BeleggersBelangen aan ons portfolio kunnen toevoegen. We zien veel mogelijkheden binnen de New Skool Media organisatie om innovatieve concepten te ontwikkelen voor het totale portfolio."

Onder de overname vallen de volgende uitgeefactiviteiten: Elsevier Weekblad, Elsevier Weekblad Online, Elsevier Juist, Elsevier Weekblad Stijl, Elsevier Weekblad Events, Elsevier Weekblad Specials, Elsevier Weekblad Boeken, BeleggersBelangen, BeleggersBelangen.nl, Beurs.nl, Grip op je vermogen, Voormorgen.nu en Lead Solutions.

DroomRob Koghee: "Voor ons is het een droom om een van de meest prestigieuze tijdschriften van ons land in bezit te kunnen krijgen. We willen de komende jaren investeren in deze titel om het de prominente plek te laten behouden die het momenteel op de markt inneemt."

New Skool Media ontstond in 2014, toen Willig en Koghee 19 titels van Sanoma overnam. Een opvallende keuze, gezien de oplagecijfers van de meeste tijdschriften juist teruglopen. Toch is er een groot verschil tussen New Skool Media en andere uitgevers, vertelt Koghee aan RTL Nieuws: "In tegenstelling tot andere uitgeverijen, denken wij als ondernemers." Zo zoekt de uitgever naar uitbreidingsmogelijkheden om merkgerelateerde producten in de markt te zetten. "We kijken niet alleen naar de titels zelf, maar vooral ook goed naar de behoefte van onze lezers en gaan een stap verder dan de bestaande uitgeverijen." De strategie werkt als we de cijfers mogen geloven. Vorig jaar behaalde New Skool Media een winst van een miljoen euro.

Hoewel het bedrijf normaliter voor special interest-tijdschriften gaat, is Elsevier een uitzondering. "Het was zakelijk te interessant en te prestigieus", legt Koghee uit tegenover RTL Nieuws.

De 106 medewerkers die in dienst zijn van Reed Business Nederland en die verbonden zijn aan de uitgeefactiviteiten van Weekblad Elsevier en BeleggersBelangen treden in dienst bij New Skool Media. Dit gebeurt zodra het verkoopproces - na overleg met de Redactieraad en Redactievergadering en het advies van de Ondernemingsraden - is afgerond.