Nieuws Actueel

Niemand wil Oss' filiaal van HoutBrox hebben

Voor HoutBrox in Oss valt het doek. Weer komt in het centrum een pand leeg te staan, zo schrijft het Brabants Dagblad.

Maarten van de Rakt | Foto: Fotobureau Ruud Rogier 1 juni 2016

Houtbrox failliet oss

Alsof de duvel ermee speelde, sloeg de kassa van HoutBrox gistermorgen vast. De modezaak aan de Kruisstraat beleefde zijn allerlaatste dag. Om 17.00 uur gingen de deuren definitief dicht voor klanten. Zo krijgt het Osse centrum weer een ferme tik. Aan de leegstand worden nog eens 750 vierkante meter toegevoegd.

Verschraling winkelaanbod"Een aderlating voor het centrum van Oss, waar het toch al vijf voor twaalf is", treurt vestigingsmanager Angelique Ender, die het filiaal bijna drie jaar runde. "Het is goed dat we na een onzekere tijd nu duidelijkheid hebben." Ze doelt op de keuzes die de Limburgse eigenaar Berden Mode en Wonen, die de failliete keten kocht, maakt. Van de 24 vestigingen gaan die in Uden en Veghel verder onder de naam HoutBrox. Twaalf zijn er verkocht aan het Delftse Van Uffelen, onder meer in Waalwijk. Achter 'Oss' zet Berden een punt. Er is ook geen animo voor van derden.

"Het is heel erg spijtig. Sluiting betekent verschraling van het aanbod", reageert de Osse centrummanager Jack van Lieshout. Hij legt een link met de slepende discussie in de Osse raad over de toekomst van het centrum "Kennelijk is Oss niet interessant. Oss is gewoon weggestreept uit het rijtje aangeboden zaken. Dat heeft ook te maken met het ontbreken van visie van het gemeentebestuur. Daar kijken ondernemers ook serieus naar. Als een stad zijn veerkracht toont, zouden we meer kans maken."

Vestigingsmanager Ender plakte gisterochtend A-viertjes op de ramen om de klanten op de hoogte te brengen. "De sluiting is jammer, want we hadden hier een goed en mooi team staan van tien personen. Daar maak ik me geen zorgen over. Er vloeien ook weer goede dingen uit voort.''

UitverkoopPikant detail: de omvorming van Duthler, die vijftien jaar geleden neerstreek aan de Kruisstraat, tot HoutBrox is nog niet eens zo gek lang geleden. Namelijk augustus 2014. Die ombouw zou, net als in negen andere filialen, moeten zorgen voor zeker 25 procent meer omzet. Berden laat er nu geen gras over groeien. Vandaag wordt de zaak al leeggehaald. Geen uitverkoop met een stormloop. "Gelukkig niet, dat past ook niet bij deze zaak", stelt Ender.

"Ik hoor het net van de sluiting. Heel jammer", reageert een Geffense vrouw achter een buggy die net een jurkje heeft gekocht. "Eerst de V&D, nu deze zaak. Zo houden we hier niks over."

Lees ook:Houtbrox en Purdey op faillissementenguillotine