Nieuws Actueel
Nieuwe eigenaren houden 'oude' naam DrinksandBites in Wageningen
Het is een groot avontuur voor Anne Gregoor en Lars van Huenen. Vanaf deze week staan ze in hun eigen restaurant op de Markt in Wageningen: DrinksandBites. De Gelderlander schrijft dat ze de zaak hebben gekocht uit de failliete boedel van de Jaap Venendaal Groep.

,,DrinksandBites draaide goed'', zegt Gregoor. ,,Dat is voor ons reden om die naam te handhaven en min of meer op dezelfde voet de zaak voort te zetten. We willen natuurlijk graag nieuwe klanten trekken, maar ook de oude klanten weer een welkom thuis bieden.''
Gregoor (26 jaar) en Van Huenen (29) hebben elkaar leren kennen toen ze in dit restaurant werkten. ,,We houden van elkaar en van DrinksandBites. We kennen elkaar inmiddels heel goed en dat geldt dus ook voor de zaak, het personeel en de klanten.'' Van Huenen wordt chef-kok, Gregoor gastvrouw.
Lees ook: Opening spectaculair restaurant EVE in Spoorzone Tilburg
Carriére
Van Huenen was een paar jaar geleden chef-kok bij DrinksandBites en stapte toen over naar Brasserie Bennekom. ,,Het is goed om in goede keukens rond te kijken. En nu dus een eigen zaak. Ik heb het vak geleerd bij De Kromme Dissel in Heelsum en O Mundo in Wageningen. Addie Roelofsen was bij dat laatste restaurant mijn leermeester en dat voelt heel goed. Toen hij hoorde dat wij DrinksandBites hadden overgenomen heeft hij ons meteen gefeliciteerd.''
Gregoor was per 1 oktober vertrokken bij DrinksandBites en werkte sindsdien bij Barbizon in Oosterbeek: ,,Ze hebben er daar gelukkig begrip voor dat ik deze kans niet kon laten lopen. In het verleden heb ik gewerkt bij Villa Ruimzicht in mijn vroegere woonplaats Doetinchem, O Mundo en dus DrinksandBites. Daar naar terug te gaan, voelt als thuiskomen. En in de lente en zomer gaan we nog meer werk maken van ons terras. Eigenlijk komt iedereen hier en dat willen we graag zo houden.''
Omgeving
Het stel woont in Wageningen. Van Huenen: ,,We kennen de stad dus goed. En we kennen ook de kracht van deze plek. Het is goed dat we hier omgeven zijn door andere horecabedrijven. Mensen komen al naar de stad en dan is het natuurlijk aan ons ervoor te zorgen dat ze regelmatig voor ons kiezen.''
Er waren meer gegadigden voor de overname. ,,Toen we hoorden van het faillissement, zijn we meteen gaan bellen met curator Marike Boersen. We zijn blij dat wij het hebben mogen kopen.''
Verbouwing
De zaak is bijna twee weken dicht geweest. Gregoor: ,,Maar de klanten zullen het zeker nog herkennen. De mooie wand met wijnflessen hebben we gehouden. Onze klanten stellen dat op prijs. We hebben vooral verbouwd in de keuken.''
DrinksandBites stond bekend als het zusje van sterrestaurant O Mundo. ,,Daar werd in de keuken altijd de basis gelegd voor het eten in DrinksandBites. Dat is nu niet meer zo. We staan los van elkaar en daarvoor hadden we meer spullen nodig in de keuken.'' Aan de menukaart verandert niet veel.
We kennen elkaar inmiddels heel goed en dat geldt dus ook voor de zaak.