Nieuws Actueel

Modemerk SuperTrash krijgt met doorstart een nieuwe kans

Het modebedrijf SuperTrash, dat jarenlang in handen was van Olcay Gulsen, maakt een doorstart. Dat maakte de curator zojuist bekend, schrijft het AD.

Natasja de Groot | Foto: ANP Kippa Remko de Waal 18 april 2018

Olcaygulsen 5

Een groep investeerders heeft zich verenigd in de vennootschap ST.Art. Dit bedrijf krijgt de voorraden, de inventaris van de SuperTrash-winkels én de intellectuele eigendomsrechten in handen.

Overname

Verder nemen de investeerders de Super Trash-winkels in Breda en Roermond over. Ook wordt gekeken of de vestigingen in Laren, Utrecht én Arnhem overgenomen kunnen worden.

Lees ook: Dit kun je leren van het faillissement van modemerk SuperTrash

Faillissement

Vorige maand werd het faillissement aangevraagd. SuperTrash was al jaren verliesgevend. Over haar rol binnen de onderneming zei Olcay Gulsen eerder: ,,Ik ben duidelijk tekort geschoten."

Charles Paape

Ze maakte het faillissement zelf wereldkundig. Dat was precies een maand nadat zij als hoogste baas was opgestapt. In februari werd Charles Paape tot bestuursvoorzitter bij het bedrijf benoemd. Paape was eerder directeur bij onder meer Free Record Shop en The Phone House.

Lees ook: Dit is waarom Olcay Gulsen (37) een stap terug doet bij miljoenenbedrijf SuperTrash

Olcay Gulsen

Gulsen, die recent in de finale van tv-programma Wie is de Mol? stond, benadrukte dat zij toen ze het stokje overdroeg geen idee had dat een faillissement op handen was. ,,Ik heb met hart en ziel twaalf jaar lang keihard gewerkt en het is fijn dat mensen dat begrijpen'', reageerde Olcay.