Nieuws Actueel

Onderneemster Elske Doets Zakenvrouw van het Jaar 2017

Reisonderneemster Elske Doets is dinsdag uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2017.

De Ondernemer 21 maart 2017

Elskedoets

Elske Doets geeft vanaf 2001 als directeur-eigenaar leiding aan Jan Doets Reizen en zag het bedrijf dat gevestigd is in Heerhugowaard sindsdien fors groeien. Ze kreeg de de prijs uit handen van minister Hennis (Defensie). “Het goede nieuws is dat een derde van de startende ondernemers een vrouw is. We hebben ook vrouwen nodig die lef tonen en die durven te groeien. Dat is waarom deze prijs zo van belang is”, zei de minister. Doets is de 36ste Zakenvrouw van het jaar op rij in Nederland. Sinds 1981 wordt in Nederland de prestigieuze Prix Veuve Clicquot uitgereikt aan bijzondere succesvolle zakenvrouwen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Sylvia Tóth en Francine Houben.

Lees ook: Zakenvrouw van het Jaar 2016: 'Wie moed toont, kan niet falen'

Ambitie

De jury staat onder leiding van voormalig minister Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit VNO NCW-voorzitter Hans de Boer, Michael van Straalen van MKB Nederland, ABP-voorzitter Corien Wortman-Kool en Zakenvrouw van het jaar 2016 Vivienne van Eijkelenborg. Volgens de jury heeft Elske Doets wezenlijk bijgedragen aan een positieve waardering van het vrouwelijk ondernemerschap in Nederland. Naar eigen zeggen wil ze dit ook de komende tijd actief uitdragen. “Ik denk dat het belangrijk is dat vrouwen al op jonge leeftijd de ambitie hebben om succesvol onderneemster te worden of carrière te maken”, zei Doets.

Vereerd

“Ik ben ongelooflijk vereerd met deze waardering die mij wordt toegekend in de vorm van deze titel Zakenvrouw van het jaar 2017”, reageerde Doets op de uitreiking. “Dit is voor mij persoonlijk een grote verrassing en ik zie het als een blijk van erkenning voor het bedrijf en mijn team.”

Motto

Doets werd eerder gelauwerd met de Chairman’s Circle Honors Award Brand, een Oscar in de reiswereld voor de vijftig beste reisorganisaties ter wereld met de bestemming Amerika. Ze ‘ontdekte’ Canada als reisbestemming en wordt sinds 1995 officieel ‘Mrs. Canada’ genoemd. Passie voor Amerika, Canada en de klanten is het sleutelwoord voor Doets en de medewerkers. Een van haar zakelijke motto’s is: Doen. Durf. Doorzetten.