Nieuws Actueel

Oprah Winfrey in de Top 500 rijkste mensen ter wereld

Oprah Winfrey heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. Ze is één van de 500 rijkste mensen ter wereld, volgens de Bloomberg Billionaires Index. Ze staat met een vermogen van 4,02 miljard dollar op nummer 494. De 64-jarige Winfrey is de eerste zwarte vrouwelijke ondernemer op de lijst. Er stonden al wel 64 vrouwen op en vijf vrouwelijke ondernemers, schrijft het AD.

AD | Foto: AFP 20 juni 2018

Oprah

Het grootste gedeelte van haar vermogen heeft ze opgebouwd met de Oprah Winfrey Show, die ze 25 jaar lang presenteerde. Maar ook haar samenwerking met Weight Watchers doet haar goed. Ze is daar bestuurslid en heeft aandelen van het bedrijf.

Apple

Onlangs werd bekend dat de presentatrice programma's gaat maken voor Apple. Ze gaat helpen bij de ontwikkeling van films, tv-shows en apps, maar blijft wel gewoon voorzitter van haar eigen televisiezender Oprah Winfrey Network.

Bloomberg Billionaires

De Top 3 van de Bloomberg Billonaires Index (vertaald: Miljardairs Index, red.) bestaat uit Amazonoprichter Jeff Bezos, Bill Gates en Berkshire Hathaway-aandeelhouder Warren Buffett. Facebookeigenaar Marck Zuckerberg staat op de vierde plaats.