Nieuws Actueel

Overzicht openingstijden supermarkten Kerst 2018

Is de kerststol sneller op dan verwacht, of kom je gourmetvlees of stoofpeertjes tekort? Bij steeds meer supermarkten kun je terecht voor boodschappen tijdens de kerstdagen. Bekijk het volledige overzicht 'openingstijden supermarkten Kerst 2018' voor de openingstijden van de grootste supermarkten op kerstavond maandag 24 december, eerste kerstdag dinsdag 25 december en tweede kerstdag woensdag 26 december. Bekijk hier de openingtijden tijdens Kerst 2020.

De Ondernemer 21 december 2018

Openingstijden supermarkt kerst 2018

Lees ook: Dit zijn de openingstijden van supermarkten tijdens kerst 2020

De Winkeltijdenwet schrijft voor dat winkels gesloten zijn op eerste kerstdag en tweede kerstdag. In 2013 is deze wet echter versoepeld en kunnen gemeenten zelf bepalen welke openingstijden gelden tijdens de feestdagen. Zowel in grote steden als in de kleinere dorpen is er dan ook een groot aantal supermarkten geopend tijdens de kerstdagen. Op Eerste Kerstdag zijn meer winkels gesloten dan op Tweede Kerstdag.

Stijging

Dit jaar kunnen consumenten op eerste en tweede kerstdag en op Nieuwjaarsdag weer in meer supermarkten terecht, meldt Distrifood. Zij telden 727 winkels die de deuren openen op 25 december, een stijging van 3,7 procent ten opzichte van vorig jaar. Het gaat om 25,6 procent van alle winkels. “Met 225 open Jumbo’s heeft de formule uit Veghel de meeste winkels open op 25 december. Het gaat om een groei van 17,8 procent ten opzichte van 2017, wat volgens woordvoerder Susan Versteeg deels komt doordat Jumbo meer winkels heeft dan een jaar geleden. De grootste stijger in relatieve zin is Plus: met 43,3 procent meer open supermarkten dan vorig jaar, komt de teller nu op 43 winkels waar de consument terecht kan. Bij Albert Heijn zijn dit jaar 187 winkels open op Eerste Kerstdag, waarvan 144 reguliere AH’s.”

Overzicht openingstijden supermarkten Kerst 2018 Albert Heijn

De grootste supermarktketen van ons land is de Albert Heijn, ook bekend als AH of appie. Inclusief de veertig winkels in België heeft Albert Heijn meer dan duizend vestigingen. Ook de ruim 80 AH to go-supermarkten voor snelle aankopen onderweg, vallen hieronder. Op maandag 24 december (kerstavond) zijn de supers gewoon open, maar gaan ze vaak eerder dicht. Zo sluiten vestigingen die normaliter tot 22:00 uur open zijn bijvoorbeeld om 19:00 uur. Op eerste kerstdag zijn er slechts 187 AH's open in Nederland. Het zou dus kunnen dat je even moet omrijden of moet wachten tot tweede kerstdag. Dan zijn er namelijk 742 winkels geopend, waarvan 38 in België. Voor de openingstijden van de Albert Heijn bij jou in de buurt kun je de winkelzoeker op AH.nl gebruiken.

Lees ook: Met deze nieuwe koers probeert Albert Heijn de concurrentie te slim af te zijn

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2018 Jumbo

Jumbo heeft 617 supermarkten, die bijna allemaal open zijn op 24 december. Op eerste kerstdag zijn er 225 Jumbo's open. Op tweede kerstdag bijna het dubbele aantal, 545 vestigingen. De openingstijden variëren sterk. Tegenover de 392 winkels die op eerste kerstdag gesloten zijn, staan bijvoorbeeld ook winkels die open zijn van 8:00 uur 's ochtends tot 20:00 uur 's avonds. Op de website van Jumbo staan de openingstijden per vestiging.

Lees ook: Waarom Jumbo-baas Frits van Eerd niet in de randstad zit met zijn hoofdkantoor

Overzicht openingstijden supermarkten Kerst 2018 Plus

Alle 263 supermakten van Plus zijn op 24 december (kerstavond) gewoon open. Hiervan zijn 79 supermarkten nog na 18.00 uur open. De openingstijden verschillen op eerste kerstdag en tweede kerstdag sterk van elkaar omdat Plus werkt met zelfstandig ondernemers. Op 25 december (eerste kerstdag) zijn er 43 winkels open. Op 26 december (tweede kerstdag) 192. Voor de openingstijden per vestiging kijk je op Plus.nl.

Overzicht openingstijden supermarkten Kerst 2018 Spar

Spar heeft ongeveer 12.500 winkels in 44 landen. Nederland telt ruim 240 zelfstandige Spar-winkels, gerund door ondernemers. Zij mogen zelf hun openingstijden bepalen. Ook de Attent-formule is onderdeel van Spar. Bovendien maken zo’n honderd neutrale winkels gebruik van het logistieke proces van inkoop en distributie van het overkoepelende bedrijf. Zoek via Spar.nl de openingstijden van een winkel in jouw buurt.

Lees ook: Op deze manier zetten Picnic, Jumbo en AH zich schrap voor kerst

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2018 Dirk van den Broek

De 121 vestigingen van familiebedrijf Dirk van den Broek zijn verspreid over Nederland. De kerngebieden zijn Noord- en Zuid-Holland. Op kerstavond zijn alle winkels geopend, maar ze gaan wel al om 19:00 dicht. Op eerste kerstdag zijn er 63 vestigingen open, op tweede kerstdag zijn dat een stuk meer: 113. Kijk voor de actuele openingstijden per filiaal op de website van Dirk.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2018 DekaMarkt

De DekaMarkt is een kleinere supermarktketen die in 2008 gefuseerd is met Dirk van den Broek. Er zitten 81 vestigingen van de DekaMarkt in Noord-Holland, Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en Flevoland. Net als de Dirk van de Broek-winkels zijn die allemaal tot 19:00 geopend op kerstavond. Op eerste kerstdag zijn er 28 winkels open, op tweede kerstdag 69. De openingstijden kunnen die dagen per vestiging verschillen. Meer informatie daarover vind je op de site van de DekaMarkt.

Lees ook: Waarom Picnic bij 'lokale super' soms boodschappen inslaat

Overzicht openingstijden supermarkten Kerst 2018 Aldi

Bij veel van de ruim vijfhonderd Aldi filialen in ons land gelden aangepaste openingstijden met Kerst 2018. Op Eerste Kerstdag dinsdag 25 december zijn veel filialen gesloten. Op Tweede Kerstdag woensdag 26 december gelden bij veel filialen beperkte openingstijden. Aldi heeft de openingstijden per filiaal verwerkt in dit overzicht.

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2018 Lidl

Met ongeveer 415 vestigingen is de Lidl net iets minder groot dan de Aldi. De van oorsprong Duitse keten laat weten dat alle winkels op maandag 24 december (kerstavond) open zijn, met een aangepaste sluitingstijd van 18:00 of 19:00 uur. Op eerste kerstdag zijn er slechts drie winkels open. Op tweede kerstdag zijn er 253 winkel geopend. Via de website van Lidl kun je per filiaal bekijken of deze open is en wat de precieze openingstijden zijn.

Lees ook: Lidl pakt intern e-mailen aan: 's avonds en in weekend komen mails niet aan

Overzicht openingstijden supermarkten kerst 2018 Emté

Emté is een relatief kleine supermarktformule met 88 vestigingen. Op kerstavond sluiten de meeste winkels om 18:00, al zijn er negen winkels die tussen 19:00 en 21:00 dichtgaan. Op eerste kerstdag zijn er bij Emté net als bij Lidl slechts drie winkels open, op tweede kerstdag zijn dat er 46. Alle winkels sluiten die dag om 18:00 uur. Via de winkelzoeker van Emté kun je de openingstijden van alle vestigingen vinden.

Dit jaar kunnen consumenten op eerste en tweede kerstdag en op Nieuwjaarsdag weer in meer supermarkten terecht