Nieuws Actueel

Paradigm Festival groeit op nieuwe locatie

Vanaf morgen vindt de zesde editie van het Groningse Paradigm Festival plaats, maar toch net even iets anders dan tijdens voorgaande jaren. Dagblad van het Noorden sprak met organisator Piter Terpstra.

Van onze redactie 11 augustus 2016

Paradigm Festival

In plaats van twee dagen, kan men dit jaar drie dagen lang, 24 uur per dag raven. Ja, 72 uur techno en andere elektronische muziek aan één stuk. Ook op een andere locatie: het festival verhuist van de Finse Haven naar het Suikerunieterrein aan de westkant van de stad.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de nieuwe locatie. Op vier hoofdpodia staan tientallen dj’s. Alle area’s zijn gebouwd en aangekleed door het team van Paradigm, met het oog op duurzaamheid. Want niet alleen het festival verhuist naar de Suikerunie, ook de club moet in 2017 volgen.

Uitstraling

,,Waar zoiets vergelijkbaars is? NDSM in Amsterdam”, vertelt Terpstra. „Dat is ook een hele mooie plek, al hebben we hier iets meer groen. En Dekmantel, ook in Amsterdam. Nee, heel veel locaties zijn er niet in Nederland. Zeker niet waar je ’s nachts de mogelijkheid hebt om binnen door te gaan.”

Het festival groeit nu al jaren. Het budget is ruim verdubbeld en er komen meer artiesten dan de voorgaande jaren. Vorig jaar sloot Paradigm af met 6500, dit jaar worden er 8000 technoliefhebbers verwacht. En daar houdt het als het aan Terpstra ligt niet op.