Nieuws Actueel

Philips zoekt de samenwerking via Singapore

Miel Timmers 14 januari 2016

Siege Philips Amsterdam

Philips probeert op het vlak van de digitale gezondheidstechnologie de positie in Azië te versterken. Daarvoor heeft het concern een intentieovereenkomst gesloten met een investeringsprogramma in Singapore. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad.

Samen met EDBI, het investeringsvehikel van de Singapore Economic Development Board gaat Philips investeren in vooruitstrevende bedrijven die zijn gespecialiseerd in de digitale gezondheidzorg. Hoeveel geld Philips in het programma wil steken, kan een woordvoerder van het bedrijf nog niet inschatten.

Dat zal per geval, per investering, worden bekeken, meldt hij desgevraagd. Bedrijven die door Philips en EDBI zullen worden geselecteerd, gaan vanuit Singapore de Aziatische markt bedienen. Innovatiekracht die de gezondheidstechnologie verder moet brengen, is een belangrijke voorwaarde voor deelname.

Door de nieuwe overeenkomst krijgt Philips nieuwe afzetmogelijkheden. Anderzijds wordt het lokale ecosysteem rond de gezondheidszorg versterkt, evenals de concurrentiepositie en slagkracht van Singapore. De bedrijven waarin geïnvesteerd zal worden, kunnen op hun beurt weer profiteren van het netwerk van EDBI, een soort investeringsprogramma dat al meer dan 25 jaar draait.

Philips gaat zich in de samenwerking opstellen als een mentor. De ondernemingen kunnen verder profiteren van het Health Suite Digital Platform van het concern, een via de cloud verbonden systeem waaraan (persoonlijke) apparatuur op het gebied van gezondheidstechnologie kan worden aangehaakt. Dit platform kan weer een podium zijn voor nieuwe oplossingen en toepassingen van de bedrijven in Singapore. Ook krijgen de Aziatische bedrijven toegang tot de netwerken van Philips. Daardoor worden hun mogelijkheden vergroot in de belangrijke groeimarkt die de gezondheidstechnologie is.

Digitale gezondheidzorg moet patiënten meer verantwoordelijkheid en regie geven over hun eigen gezondheid. En ook: meer mogelijkheden, waardoor een groot deel van de zorg van het ziekenhuis naar huis kan worden verplaatst. Preventie wordt daarbij steeds belangrijker. Ook op dat vlak bedenkt en presenteert Philips steeds meer toepassingen.